Atentie la malware pe telefoanele mobile!

În cazul în care nu ai văzut avertizarea de la CERT-RO și SRI-Serviciul Român de Informații, prin centrul Național de Cyberint, zilele acestea este în desfașurare o campanie de malware care vizează telefoanele mobile și urmărește obținerea credențialelor tuturor aplicațiilor de pe telefonul tău mobil, inclusiv aplicațiile de mobile banking. În cadrul acestei campanii sunt transmise mesaje SMS care par trimise de un prestator de servicii real, cel mai adesea o firmă de curierat. Persoanele care primesc SMS-ul sunt invitate să acceseze un link pentru a verifica statusul livrării unei comenzi plasate anterior. Textul din cadrul mesajului poate fi „Pachetul dvs. este pe drum, urmați-l aici”.
 ING BankCum te protejezi?ING Bank 
 Evită accesarea link-urilor și deschiderea atașamentelor provenite din surse necunoscute Verifică atent expeditorul, conținutul mesajelor, link-urile si fișierele primite Acordă permisiuni aplicațiilor mobile în mod punctual și în funcție de necesități Verifică și gestionează periodic permisiunile aplicațiilor mobile Utilizează soluții antivirus și actualizează constant semnăturile acestora (update) Activează opțiunea de verificare a securității aplicațiilor mobile instalate și a opțiunii de blocare a celor din surse necunoscute Actualizează sistemul de operare la ultima versiune compatibilă cu sistemul utilizat
În cazul în care ai primit un astfel de mesaj, ai accesat link-ul și ai instalat aplicația, contactează-ne la numărul de telefon 031 406 74 64 – apelabil din orice rețea națională și din străinătate.

Dacă nu ai primit un astfel de mesaj, nu l-ai deschis, nu ai dat click pe link, atunci ești protejat. Este bine să fii atent în continuare și dacă se întâmplă să primești un astfel de SMS, să-l stergi imediat.

Pentru mai multe detalii poti verifica informarea oficială CERT-RO: “Terminale mobile vizate de o nouă fraudă prin SMS”

Sursa: ING

Comentarii

comentarii