Atentie la ,,vizitele” din spitale – Doi hoti au jefuit mai multi bolnavi la Caransebes

Metoda furtului din saloanele spitalelor a fost larg raspandita si in urma cu ceva ani. Nenorociti de hoti intra in saloanele bolnavilor, profita de neatentia sau starea de boala a omului si fura portofele, telefoane mobile sau chiar gentile cu totul.

Doi bărbați din Hunedoara sunt cercetați de polițiști, fiind bănuiți că în incinta spitalului municipal din Caransebeș au comis 9 furturi din poșete/genți și buzunare. La domiciliul unuia dintre ei au fost găsite o parte din bunuri.

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Caransebeș au reușit identificarea autorilor a 9 infracțiuni de furt din poșete/genți și buzunare. Cei doi bănuiți au 45, respectiv 52 de ani și sunt din Deva, județul Hunedoara.

În perioada 10.11.2016 – 12.02.2017, aceștia au sustras bunuri de la diverse persoane aflate în incinta spitalului municipal din Caransebeș. La data de 13.02.2017, polițiștii au reușit prinderea acestora în flagrant, în timp ce încercau să sustragă bunuri de la o persoană.

În cursul zilei de azi, în baza autorizației de percheziție emisă de Judecătoria Caransebeș, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la unul dintre bănuiți, în locuința acestuia fiind găsite 5 portofele și 2 telefoane mobile.

Pe numele celor doi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșii infracțiunii de furt, polițiștii efectuând în continuare cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților și a recuperării prejudiciului.

Din prejudiciul estimat la aproximativ 5.000 de lei a fost recuperat doar 10%.

Comentarii

comentarii