Atenție șoferi la escrocii de pe marginea drumurilor VIDEO

Atenție șoferi la escrocii de pe marginea drumurilor. Se pare că județul nostru a fost ales ca teatru de acțiune pentru o gașca de escroci tuciurii din naștere de prin sudul țării. Mai mulți șoferi ne-au povestit că pe drumurile principale din jurul Caransebeșului, fie că vorbim de European 70 sau DN58 – drumul spre Ardeal, apar spre seară autostopiștii de profesie. Aceștia fac semen disperate de pe marginea drumului cerând șoferilor să oprească. Apoi, într-o turcă numai de ei știută, îi dă de înțeles șoferului că au rămas în pană de combustibil și că ei trebuie să ajungă de urgență la Giurgiu, la frontieră.

Știind că din autoturismele din ziua de azi nu prea poți să scoți combustibil, și că să câștige încrederea șoferului, aceștia îi oferă spre vânzare ,,bijuterii de aur” la prețuri derizorii spunând că merg ei să-şi cumpere benzină sau motorină.   

Acțiunile de acest fel nu sunt singular pe E70.  Este cunoscut că anul trecut, tot în apropiere de Caransebeș, se încerca metoda „Turcul cu ceas și ghiul”.  Acum, a ieșit la iveală o altă metodă de a înșela șoferii creduli: ,,bulgarul cu dinari sârbești”.

Atenție șoferi la escrocii de pe marginea drumurilor. Individul acționează pe DN6 (E70) între Caransebeș şi Constantin Daicoviciu, oprește mașini și cu cine-i merge, face schimburi de tot râsul. Ieri, un șofer a căzut în plasa escrocului și a crezut că a făcut afacerea vieții lui –  a dat suma de 200 lei contra a 150 dinari sârbești. 150 dinari sârbești valorează undeva la  6,50 lei. Escrocul îi spusese că cei 150 de dinari, valorează undeva la 150 de euro.

Azi, pe DN6, drum ce leagă Caransebeș de Timișoara, tot în apropiere de localitatea Constantin Daicoviciu, au fost depistate două persoane care opreau autoturisme plângându-se într-o turcă numai de ei știută, că au rămas în pană de combustibil și au nevoie de bani românești. Unul dintre cei doi, a încercat să ofere spre vânzare  un inel ghiul dintr-un metal de culoare galbenă contra unei sume de bani derizorii. Polițiștii au fost pe fază și au acționat conform legii.

Cele 2 persoane persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări și luarea măsurilor legale.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei în cauză.

Atenție șoferi la escrocii de pe marginea drumurilor. Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune și continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Comentarii

comentarii