Atenţie şoferi! Poliţia Locală Reşiţa PÂNDEŞTE, nu VEGHEAZĂ

Ieri, am avut o întîlnire extra-profesională cu Poliţia Locală Reşiţa. Pe la orele 16, după servici, am fost să plătesc telefoanele la sediul Orange din Govândari, zonă recunoscută pentru aglomeraţie şi lipsa locurilor de parcare. Intru pe Str. Buziaş şi parchez, ca toată lumea, pe partea dreaptă.

Cobor. Plătesc. Revin. Cînd, ce găsesc eu în parbriz? O înştiinţare de amendă pentru staţionare interzisă. O iau şi mă îndrept spre maşina Poliţiei locale, parcată cîţiva metri mai în faţă. Bună ziua, bună ziua. Ce fac cu asta?, întreb. „Aţi staţionat şase minute, v-am văzut cînd aţi venit, la şi două minute acum e şi opt, şi aţi încurcat rău circulaţia. Avem imagini!”, îmi spune agentul. OK… „O să vă fac proces-verbal pentru oprire. E 125 în 48 de ore. Dacă vă fac pentru staţionare, e mai mult”. OK! Nu am plătit o amendă de 10 ani, de la Gătaia!

Ştiţi, toată lumea parchează aici, că nu sînt locuri, zic. „Ştim, de aia pîndim aici”! Opaaaa…

Agentul scrie procesul-verbal. Se face 16:25. Salut, salut! Mă urc în maşină. Agentul vine în fugă: „Îmi pare rău, nu v-am recunoscut… puteam să vă dau avertisment…”.

Şi mie îmi pare rău! În primul rînd, că nu sînt locuri de parcare. În al doilea rînd, că POLIŢIA LOCALĂ REŞIŢA PÎNDEŞTE NU VEGHEAZĂ! Dacă ar fi fost corecţi şi nu pîndeau o amendă, în momentul în care am oprit ar fi venit la mine şi m-ar fi atenţionat că sînt la mai puţin de 25 de metri de intersecţia cu Bdul Republicii! Incorectă este procedura şi nu cred că agentul a procedat de capul lui!!!

Atenţie, băieţi!
PS1. Acest text a costat 125 de lei.

PS2. La cele scrise de colegul Mario Balint, aş mai adăuga câteva experiențe proprii: La Reșița este mult mai ușor să pândești greșelile locuitorilor, decât să iei măsuri de preîntâmpinare a ilegalităților. Agenții – unii dintre ei, este adevărat – și-au făcut o adevărată profesie din ,statul la pândă” în loc să acționeze acolo unde faptele ilegale se petrec zilnic. Și voi da un mic exemplu: zi de zi și – mai ales seara, pe trotuarele de pe B-dul Republicii, mai exact în mijlocul trotuarului, dar la ușa pizzeriei sau barului, sunt parcate cu orele mașinile ,,patronilor” sau ale ,,jmecherașilor” care astfel vor să demonstreze cine sunt ei și faptul că sunt ,,barosani”. Ei, cu toate că trecătorii – efectiv se freacă de mașini pe trotuar, polițiștii ,,de la locală” nu văd nimic. Ba mai mult, într-una din zile, un echipaj de polițiști locali fotografia de zor un autoturism parcat pe locul rezervat al unui cetățean, dar nu vedeau ditamai SUV-ul de pe trotuar, de lângă ușa pizzeriei. Ba mai mult, la sesizarea unui cetățean legată de mașina parcată pe trotuar, polițistul a dat un răspuns halucinant (din nou): ,,pentru ăla nu am primit reclamație”.

Deci, domnule comandant, ce facem noi aici, despre ce vorbim?

Preluare http://m-securitynews.ro/content/aten%C5%A3ie-%C5%9Foferi-poli%C5%A3ia-local%C4%83-re%C5%9Fi%C5%A3a-p%C3%AEnde%C5%9Fte-nu-vegheaz%C4%83

Comentarii

comentarii