ATENTIE! VINE IARNA ! AVERTIZARE METEO DE VREME …..DE IARNA

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei, valabilă începând de duminică de la ora 20, până luni la ora 23.
Conform acesteia, începând de duminică seara, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est, vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă.

În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

În cazul în care vreți să plecați la drum în țară, trebuie să știți că Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei, valabilă de la ora 20 şi până mâine la ora 20.

În intervalul menţionat, în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei. Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Comentarii

comentarii