Atentie! ,,Vrajeala” va goleste buzunarele – Viitorul sună… mai sărac după întâlnirea cu o ghicitoare!

Poliţia Municipiului Reșița a fost sesizată de către o femeie că a fost înșelată de către o persoană necunoscută.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce se afla în curtea Spitalului Județean Reșița, victima a fost abordată de către o persoană necunoscută, de sex feminin, care, sub pretextul că îi va ghici viitorul, a convins-o să-i înmâneze mai multe bijuterii din aur și o importantă sumă de bani, pe care nu i le-a mai restituit. În continuare se efectuează cercetări pentru a identifica autoarea infracțiunii de înșelăciune și tragerea la răspundere, potrivit legii.

Infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obțină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite fiind din ce în ce mai complexe.

”Ghicitul” este una dintre metodele de înșelăciune care face victime, cu ușurință. ”Ghicitoarele” nu au în vocabular cuvinte precum: scrupule sau moralitate, iar victimele, din cauza naivităţii şi credulităţii, contribuie masiv cu bani sau bijuterii la prosperitatea acestora.

Poliția vă transmite câteva recomandări pentru a nu deveni victime ale acestui mod de înșelăciune:

1. porniţi de la premisa că viitorul nu poate fi ghicit de cineva;
2. dacă sunteţi suferind/ă sau aveţi în familie persoane suferinde, nu apelaţi la vraci, ghicitoare, vrăjitoare – fără excepție, aceștia vă vor înșela;
3. nu vă încredeţi în persoane necunoscute, dornice să vă prezică viitorul;
4. nu oferiți ”ghicitoarelor” bani sau obiecte de valoare pentru efectuarea unor descântece sau vrăji.

Comentarii

comentarii