Atențiune! Revine canicula, reîncep problemele

Gata, s-a terminat cu speranța de ploaie. Începând de joi, canicula revine și se va instala din nou in Banat. Însă, adevărata probă de foc, va începe sâmbătă când canicula se va instala și in zona de deal, dar și în zonele de campie din Banat.

Meteorologii spun că temperaturile vor depăși chiar și 35 de grade Celsius la umbră. Temperaturile minime vor fi și ele ridicate, peste media obișnuită. Asta înseamnă că și temperaturile nocturne vor fi ridicate ca cele din nopțile tropicale.

ÎN BANAT
Prima săptămână de prognoză va debuta cu vreme răcoroasă, însă treptat temperaturile vor creşte, de la 24 de grade la începutul intervalului spre 37 de grade, în medie, pe 19 iulie. În următoarea perioadă, maximele termice vor scădea uşor, dar vremea va rămâne caniculară, cu o temperatură medie de 35 de grade spre sfârşitul intervalului.

Regimul termic nocturn va fi în creştere, spre valori de 18…19 grade, care se vor menţine pe tot parcursul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în primele două zile şi din nou spre sfârşitul intervalului. În rest, probabilitatea pentru averse va fi redusă.

Comentarii

comentarii