Actualitate

UPDATE CU AMENZI – Atunci când credeai că le-ai văzut pe toate! Porci tarati prin oras VIDEO

UPDATE 14 ianuarie – Și iată că autoritățile au intrat pe fir și s-a lăsat cu amenzi serioase. În prima fază, polițiștii l-au amendat. Urmare la filmarea apărută în spațiul public în data de 13.01.2019, filmare din care rezulta faptul că un autovehicul care circula pe o stradă în municipiul Reșița trăgea după el corpurile a două porcine, polițiștii au făcut verificările necesare.

A fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani, din Reșița, care a fost invitat la sediul poliției.
În urma audierilor acesta a declarat faptul că a sacrificat cei doi porci la o grădină pe care o deține în extravilanul municipiului Reșița și i-a încărcat în autovehicul cu intenția de ai transporta în localitatea Cilnic.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea art. 150 alin. 1 lit. c) din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 870 lei.
Totodată polițiștii continuă cercetările cu privire la legalitatea deținerii și sacrificării animalelor.

Apoi, a intrat pe fir Directia Sanitar – Veterinară:

În continuarea verificărilor efectuate privind situația de ieri, când un autovehicul a circulat pe străzile din Reșița târând corpurile a două porcine, astăzi polițiștii împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au continuat activitățile pentru stabilirea situației de fapt.
Echipa de control s-a deplasat la domiciliul persoanei respective, cantitatea de carne a fost reținută și dirijată spre neutralizare.
Totodată reprezentanții DSV au procedat la sancționarea persoanei vinovate cu 1500 lei conform art. 3, lit. B), pct.9, din HG 984/2005.

Un cetăţean a găsit un mod original de a transporta doi porci morţi de la Țerova la Câlnic. Fără să stea prea mult pe gânduri, omul a legat efectiv porcii după microbuz şi i-a târât pe asfalt. Asta în ziua de duminică în jurul orei 10 dimineaţa.
https://youtu.be/ommQqZsXNxE
Mai mulţi reşiţeni ne-au trimis indignaţi la redacţie fotografii şi filmuleţe cu acest eveniment de cel mai prost gust. Lucrurile nu stau chiar aşa de simplu cum par. Întrebarea care se pune este felul în care au murit porcii, sacrificați sau de vreo boală, Cine ştie, poate chiar peste porcina. Apoi, se mai ridică întrebarea ce a făcut cetăţeanul cu cadavrele de porci?

Noi tragem un semnal de alarmă, autorităţile trebuie să-şi facă datoria. Filmuletele respective au fost trimise si politistilor. O fi Reşita mică, dar nu este la capătul civilizaţiei.

Comentarii

comentarii