Au început înscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului

S-a dat startul înscrierilor la examenul de Bacalaureat. Astfel că de luni 22 mai și până pe 26 mai se fac înscrieri pentru prima sesiune a examenului maturității.

Elevii claselor a XII-a vor finaliza cursurile chiar pe 26 mai, iar sesiunea Bacalaureatului va începe în data de 6 iunie. În 6 și 7 iunie sunt programate probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română. În zilele de 8 şi 9 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în zilele de 9, 12 şi 13 iunie va fi evaluarea competenţelor digitale, în timp ce zilele de 14 și 16 iunie revin evaluării competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă la Limba şi literatura română va fi susţinută pe 26 iunie, iar pe 27 iunie se va da proba la limba şi literatura maternă.

Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului și pe 30 iunie proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii care au susținut probele de examen pot vedea rezultatele în data 5 iulie care vor fi afişate până la ora 16,00. Eventualele contestaţiile se pot depune între orele 16.00 – 20. 00 în aceeași zi. Între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiilor, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Pentru cea de-a doua sesiune a BAC-ului înscrierile vor avea loc în perioada 11 – 14 iulie urmând ca pe 27 iulie, să se poată înscrie și cei care au trecut examenele de corigenţe.

Comentarii

comentarii