@Breaking newsSănatate

Avalansa de viroze,infectii acute, pneumonii si suspiciuni de gripa la UPU Resita VIDEO

Avalansa de viroze,infectii acute, pneumonii si suspiciuni de gripa la UPU Resita. Noul an nu a fost unul cu sănătate pentru unii reșițeni. Mulți s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița (UPU). Unii cu infecții acute ale căilor respiratorii, alții cu pneumonii și chiar cu suspiciuni de gripă.

77 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii și 46 pacienți cu pneumonii s-au prezentat de la începutul anului, la Unitatea de Primiri Urgențe, a spitalului reșițean.

 

 

În ceea ce privește cazurile de gripă, de la începutul sezonului rece, s-au prezentat la spital cu suspiciune de gripă 77 de pacienți. S-au efectuat 72 de teste rapide de gripă, iar pentru 6 persoane s-au trimis probe de laborator la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino din București, de unde se așteaptă, momentan, răspuns pentru două probe.

Reșițenii fie și-au făcut vaccinul, fie aleg să se trateze cu ceaiuri sau alte remedii naturiste.

În județul Caraș-Severin au ajuns peste 12.000 de doze de vaccin antigripal care au transmise medicilor de familie.

Avalansa de viroze,infectii acute, pneumonii si suspiciuni de gripa la UPU Resita. Populația e sfătuită să evite pe cât posibil aglomerațiile, mai ales cele din spații închise, să se îmbrace adecvat și să includă în alimentație vitamine și multe lichide.

Comentarii

comentarii