Azi Incepe cea de a XXIII a editie a Festivalului International de Jazz Garana 2019 VIDEO

Azi Incepe cea de a XXIII a editie a Festivalului International de Jazz Garana 2019. Intre 11 şi 14 iulie 2019, în judeţul Caraş-Severin, la Garana, incepe Gărâna Jazz Festival – ediţia a XXIII a. Comunitatea tot mai numeroasă a iubitorilor de jazz open-air se pregăteşte pentru patru zile pline de muzică, libertate şi descoperire.

Printre cei mai valoroşi artişti de muzică jazz, se numera Jan Garbarek. Nominalizat la premiile Grammy, premiat cu Norwegian Arts Council Award şi Willy-Brandt-Award, Garbarek îşi asumă un stil unic, inspirat de improvizaţia anilor ’60 şi ’70, de folclorul norvegian şi de cele mai exotice influenţe culturale.

 

La ediţia din 2019, concertele din cadrul Gărâna Jazz Festival se vor desfăşura pe trei scene: în Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug şi Hanul La Răscruce, locul în care a avut loc prima ediţie a festivalului, în urmă cu 23 de ani.

 

Iubitorii de jazz pot ajunge la Gărâna fie cu maşina, fie cu autostopul. Şoferii nu vor face mai mult de jumătate de oră din Reşiţa. Posibilităţile de cazare sunt variate, de la campare cu cortul, la pensiunile din Gărâna şi Văliug.

 

Azi Incepe cea de a XXIII a editie a Festivalului International de Jazz Garana 2019. Meteorologii şi veteranii festivalului ne sfătuiesc să nu uităm de haine groase şi saci de dormit, indiferent de opţiunea de cazare. Dacă ziua temperaturile ajung  la 30 de grade, noaptea este destul de frig – 3- 4 grade aseara.

 

Biletele costă 85 de lei/zi , abonamentul pentru 3 zile 240 de lei, iar cel pentru 4 zile, 300 de lei și se găsesc online.

Programul festivalului

Joi, 11 iulie

Poiana Lupului
20.00 –  Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu (Norway, India)


Vineri, 12 iulie 

Biserica Catolică Văliug

11.00 – Raul Kusal

Poiana Lupului

19.00 – Horea Crișovan&JAZZYBIT, Mathisen – Robin – Borlai (Norway, Italy, Hungary),  Giovanni Guidi Quintet [João Lobo, Francesco Bearzatti, Roberto Cecchetto, Thomas Morgan], Petre Ionuțescu&Daniel Dorobanțu


Sâmbătă, 13 iulie  

Biserica Catolică Văliug

11.00 – Rodion G.A.

La Răscruce

14.00 – Afrodizzy, Cătălin Milea Group

Poiana Lupului

19.00 –  Lars Danielsson & Paolo Fresu (Sweden, Italy),  Renaud Garcia-Fons & Dorantes (France, Spain),  Grégory Privat Trio (France),  Jacky Terrasson Trio (France, U.S.A.)


Duminică, 14 iulie

Biserica Catolică Văliug

11.00 – Adrian Schwartz-Dinu%Horea Crișovan

La Răscruce

14.00 – Sorin Zlat Quartet, Philipp Gropper`s Philm

Poiana Lupului

19.00 –

POIANA LUPULUI, 19:00

Maciej Obara Quartet, Bobby Previte s Classic Bump Band, Moshulu [Jeff Berlin, Dennis Chambers, David Sancious, Oz Noy], John Surman Trio (UK)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments