Bacalaureat 2019. Rezultatele la Bac sunt afişate luni VIDEO

Bacalaureat 2019. Rezultatele la Bac sunt afişate luni. Primele rezultate la Bacalaureat 2019 din sesiunea iunie-iulie sunt afişate luni, 8 iulie. Cei peste 130 de mii de candidaţi înscrişi primesc notele la probele scrise, dar şi media generală.

Potrivit Ministerului Educaţiei, rezultatele la Bac 2019 https://observator.tv/educatie/rezultate-bac-2019-299715.html sunt publicate atât pe Internet, cât şi la avizierele liceelor unde candidaţii au susţinut examenul. Listele cu note sunt disponibile pe 8 iulie, până în ora 12.00.

După afişarea rezultatelor, absolvenţii de clasa a XII-a nemulţumiţi de notele primite, pot face contestaţie, pentru a obţine o mărire, inclusiv a mediei generale. Pentru depunerea cererilor de reevaluare a lucrărilor, candidaţii au la dispoziţie 4 ore, tot pe 8 iulie, în ziua afişării primelor rezultate, între 12.00 – 16.00.

Bacalaureat 2019. Rezultatele la Bac sunt afişate luni. Contestaţiile sunt soluţionate într-o perioadă de 4 zile, iar pe 13 iulie vor fi publicate rezultatele finale la Bac 2019. Candidaţii care au picat la prima sesiune sau cei care nu au putut să participe mai au o şansă în cursul acestui an, la cea de-a doua sesiune. Aceasta se desfăşoară la final de august – început de septembrie, însă înscrierile au loc în luna iulie.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidatul trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare probă scrisă şi media generală minim 6.

Comentarii

comentarii