Băile Herculane revin la viaţă şi sunt propulsate în top 10 de străini VIDEO

Băile Herculane revin la viaţă şi sunt propulsate în top 10 de străini. Ca şi în cazul Cascadei Bigăr, străinii vin să descopere romanilor locuri mirifice din România. Aşa se întâmplă ;i cu bimilenara staţiune Băile Herculane. Conform jurnaliștilor de la celebra publicaţie The Guardian, staţiunea de pe Cerna, se numără printre cele mai bune zece destinații de vacanță wellness și spa din estul Europei. Afirmaţia a fost făcută într-un articol publicat recent şi care include în recomandările sale locuri diverse unde sunt oferite tratamente de calitate, la prețuri mult mai mici decât în Vest.

Văzută în ultimii 20 de ani ca o perlă în ruină, staţiunea Băile Herculane, renaşte din propria cenușă puţin câte puţin. Clădirile emblematice din centrul istoric, că mai tot centrul de altfel, sunt într-un proces amplu de reabilitare şi reparații. Clădirea cazinoului este terminată, la fel Pavilionul 14. Acesta este acum un hotel luxos de 4 stele. În stadiu avansat este şi Hotelul Decebal. În rest, la celelalte clădiri emblematice ale staţiunii, se lucrează dar mai încet.

Băile Herculane revin la viaţă şi sunt propulsate în top 10 de străini. Mai grav este faptul că două asemenea monumente – clădirea Băilor Neptul şi Vila Elisabeta- Sisi, sunt într-un stadiu avansat de degradare, iar proprietarul, adică tocmai primăria oraşului Băile Herculane, se mişcă foarte încet. Un ONG a strâns peste 60.000 de euro din donaţii şi a mai făcut câteva cârpeli la Băile Neptun care începuseră să se dărâme, la propriu.

La această dată, întreg centrul istoric a intrat într-un program amplu de reparaţii şi reabilitare. Totul este un şantier şi se lucrează intens.

În schimb, în centrul turistic aflat la 500 m de centrul istoric, lucrurile stau altfel. Toate marile hoteluri aparţinând înainte de UGSR (Uniunea Sindicatelor din România) şi trecute în proprietatea lui Iosif Armas printr-un simulacru de privatizare cu largul concurs al ministrului turismului de atunci, Dan Agaton şi a premierului Năstase, pierdute pe la bănci ca garanţii, apoi răscumpărate de la bănci de actualii proprietari, arată aşa cum trebuie să fie un complex balnear, un modern centru de wellness și spa. Au fost investite zeci de milioane de euro, totul este lux şi ultramodern.

Băile Herculane revin la viaţă şi sunt propulsate în top 10 de străini. La confortul camerelor, se adaugă bazele de tratament care satisfac orice dorința sau preferință: de la banala baie în piscină şi până la proceduri speciale cu fel de fel de aparate, băi cu ape termo-sulfuroase, magnezice, calcice sau clorosodice şi până la aromaterapie sau masaj ori sala de fittnes. Cu doar 80 de lei pe zi, cei doritori, pot beneficia de tot ce înseamnă centru spa sau wellness și spa.

Comentarii

comentarii