Băleanu sau Chisăliță? La Moldova Nouă cetățenii sunt chemați la urne să își aleagă primarul VIDEO EXCLUSIV

Locuitorii cu drept de vot ai orașului Moldova Nouă din județul Caraș-Severin au fost chemați din nou la urne pentru a-și alege primarul, după ce scrutinul din 27 septembrie 2020 a fost anulat printr-o sentință a Înaltei Curți de Casație și Justiție.


Alegerile la Moldova Nouă au fost reluate, dar fără candidatura fostului primar, Adrian Torma. Decizia a fost pronunţată acum două săptămâni de Înalta Curte de Casație și Justiție. Biroul Electoral Central a pronunțat o nouă hotărâre prin care s-a stabilit că dată a alegerilor, ziua de 24 ianuarie.
Cu  câteva zile înaintea alegerilor din septembrie, Biroul Electoral de Circumscripţie Moldova-Nouă, a invalidat lista de consilieri depusă de Alianţa PSD-PRO România şi candidatura lui Adrian Torma, la funcţia de primar. Aceasta după o reclamație pe motiv că Adrian Torma nu a semnat protocolul de alianță, document din dosarul de candidatură.
Localnicii au de ales între cei doi candidați rămași în cursă: Ion Chisăliță de la PNL și Eugen Băleanu de la Partidul Verde.


La Moldova Nouă sunt înscriși pe liste permanente 10,954 de a alegători care vor vota în 12 secții de votare din cele 5 localități component ale orașului. Procesul electoral a început la ora 7 și până acum nu au fost semnalate în scris probleme deosebite la BEC Moldova Nouă. La una dintre secții a fost depusă o sesizare privind urna mobilă.

În schimb, candidatul ,,verzilor” Eugen Băleanu, acuză autoritățile de o adevărată ,,militarizare” a orașului. El spune că de o săptămână, Moldova Nouă este luată cu asalt de mașini de poliție într-o încercare de intimidare a populației.

Unii cetățeni sunt perfect de acord cu reluarea alegerilor și spun că astfel orașul intră pe făgașul normal. Timp de 4 luni, oamenii au întâmpinat probleme atunci când au avut nevoie de un act semnat de primar.

Toți speră ca primarul nou ales, să dea o altă față orașului și în primul rând, să atragă investitori pentru a se crea noi locuri de muncă. La Moldova Nouă, șomajul atinge cote alarmante iar populația tânără a orașului a plecat în străinătate sau alte zone ale țării.

Comentarii

comentarii

One thought on “Băleanu sau Chisăliță? La Moldova Nouă cetățenii sunt chemați la urne să își aleagă primarul VIDEO EXCLUSIV

Comentariile sunt închise.