Balul Primăverii – Balul de Sfântul Gheorghe – Balul aproape lunar al pensionarilor reșițeni VIDEO

Fiindcă nu se poate să-i spui clipei să stea și nici timpului să se întoarcă, un grup de pensionari din Reșița au decis că nu mai au timp de pierdut și trebuie să folosească la maxim fiecare clipă a vieții. Așa că, în urmă cu câțiva ani, pensionarii reșițeni s-au mobilizat, și-ai găsit un lider în persoana Nadiei Pasici de la Centrul de zi pentru persoane vârstnice și de atunci, cât se poate de des și cu orice motiv, se adună undeva la un local unde cu bani puțini și cu poftă de viață la maxim, iese de fiecare dată un chef pe cinste. Nu fac parte din nici o organizație politică, simpatiile politice rămân de fiecare dată acasă și la local își iau cu ei doar invitații, voia bună și pofta de viață. Și unde mai pui că o asemenea petrecere cu muzică, mâncare și petrecere, abia ajunge undeva la 100 – 110 lei de persoană.

Muzică – cu orchestră și 3 soliști – dânsul, mâncarea bună dar, mai ales, verva participanţilor care dovedesc că distracţia nu ţine cont de vârstă. Acestea sunt, de ceva vreme, ingredientele de bază ale Balului Pensionarilor. Acu motivul a fost Sfântul Gheorghe, dar au fost ele și baluri al Unirii, al Paștelor, al Primăverii, revelioane și cine știe ce mai urmează – de fapt o petrecere organizată, aproape în fiecare lună, cu şi pentru cei trecuţi de prima tinereţe și nu numai.

În concluzie și pe scurt – voia-bună şi distracţia sunt cuvintele de ordine la Balul Pensionarilor Reşiţeni. Aproape în fiecare lună, aceştia se întâlnesc la un restaurant din oraş unde, preţ de câteva ore, uita de toate grijile şi problemele, de durerile reumatice sau ale vârstei și ca în tinerețe, încing hore bănăţene şi brâuri olteneşti, dar nu se dau înapoi nici de la dansurile moderne.

Comentarii

comentarii