@Breaking newsActualitate

Balul Toamnei al seniorilor pensionari din Reşita VIDEO

Balul Toamnei al seniorilor pensionari din Reşita. Fiindcă nu se poate să-i spui clipei să stea și nici timpului să se întoarcă, un grup de pensionari din Reșița au decis că nu mai au timp de pierdut și trebuie să folosească la maxim fiecare clipă a vieții. Așa că, în urmă cu vreo cativa ani, pensionarii reșițeni s-au mobilizat și de atunci, în fiecare anotimp, dar şi la sărbători mari – de curând a fost Sfânta Maria Mică, se adună undeva la un local, unde cu bani puțini și cu poftă de viață la maxim, iese de fiecare dată un chef pe cinste. În acest an, de organizare s-au ocupat Nadia Pasici de la Centrul de zi pentru persoane varstnice al Primariei Resita, Florian Hodut de la Venerabilii si Maria Radu de la Liga Pensionarilor.

Pensionarii fac parte din organizațiile de pensionari, iar simpatiile politice rămân de fiecare dată acasă și la local, iau cu ei doar voia bună și poftă de viață. Și unde mai pui că o asemenea petrecere cu muzică, mâncare și petrecere, abia ajunge undeva la 80 – 100 de lei de pereche. Chiar dacă Ziua pensionarilor va fi sărbătorită oficial la 1 octombrie, la Reşita, sărbătoarea a avut o avanpremieră. Centrul de zi pentru persoanele vârstnice, împreună cu două asociaţii de pensionari din oraş, au organizat un Bal al toamnei.

Balul Toamnei al seniorilor pensionari din Reşita. Cu sprijinul administrației publice locale din Reşita, într-o sală de petreceri din oraş, a fost organizată o petrecere pe cinste pentru vârstnici din oraş. Manifestarea a început la ora 18 și a ţinut până înspre dimineaţa. În afara programului muzical, cei peste 300 de participanţi au avut la dispoziţie un meniu bogat cu gustări, fel de fel de preparate, prăjituri, cafea, tuica, vin, bere, apă minerală și sucuri. Primăria și Consiliul Local Reşita, au pus la dispoziția bunicuților, inclusiv transportul cu autobuzul- la și de la petrecere, fiindcă balul s-a terminat noaptea târziu și a avut loc la Dusan in Dealul Lupacului.

Pensionarii si nu numai, doresc să fie împreună, să socializeze, să se bucure de muzică și ambianță. De cum se aud primele acorduri muzicale, toată lumea este pe ringul de dans. Nu contează că-i mai dor încheieturile, că mai scârție câte un umăr sau un şold, pofta de distracţie şi bucuria de a fi împreună, sunt pe primul loc.

Balul Toamnei al seniorilor pensionari din Reşita. Voia-bună şi distracţia sunt cuvintele de ordine la Balul toamnei al Pensionarilor Reşiţeni.  Preţ de câteva ore, uită de toate grijile şi problemele, încing hore bănăţene, bătute moldoveneşti şi brâuri olteneşti, dar nu se dau înapoi nici de la dansurile moderne.

Comentarii

comentarii