Bărbat reținut pentru înșelăciuni prin postarea de anunțuri privind vânzarea unor bunuri pe internet

Bărbat reținut pentru înșelăciuni prin postarea de anunțuri. În cursul zilei de ieri, 19 februarie, polițiști din cadrul Poliției orașului Oțelu Roșu, împreună cu polițiști de la Secția 12 Poliție București, au realizat prinderea în flagrant delict a unui bărbat de 35 de ani din județul Dâmbovița, care urma să ridice o sumă de bani de la un oficiu poștal din București, sumă de bani pe care persoana bănuită ar fi pretins-o de la un bărbat din Oțelu Roșu, ca avans pentru un presupus miniexcavator pe care acesta ar fi urmat să i-l vândă.

 

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Astfel, bărbatul de 35 de ani din Găești este bănuit că la data de 18 februarie a.c. ar fi solicitat telefonic și ar fi primit de la un alt bărbat de 30 de ani din Rusca Montană, suma de 3.000 de lei prin mandat poștal, în schimbul aceluiași bun, pe care persoana bănuită ar fi intenționat să îl vândă prin intermediul unui site de vânzări.

 

După ce ar fi ridicat cei 3.000 de lei, acesta nu ar mai fi răspuns la telefon, iar anunțul de vânzare a fost șters de pe platforma on-line.

 

În cursul zilei de ieri, la sediul Poliției orașului Oțelu Roșu s-a prezentat un bărbat de 52 de ani care a sesizat faptul că a contactat telefonic aceeași persoană necunoscută, care oferea spre vânzare un miniexcavator pe un site de vânzări, persoană care i-a solicitat cu titlu de avans suma de 3.000 de lei, în schimbul bunului respectiv.

 

Bărbat reținut pentru înșelăciuni prin postarea de anunțuri. În cursul aceleiași zile, polițiștii cărășeni împreună cu colegii de la Secția 12 Poliție București au reușit depistarea și reținerea bărbatului bănuit de comiterea faptelor.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, sub supragherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, iar în cursul zilei de astăzi, față de bărbatul de 35 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracțiune, facem următoarele recomandări:

  • Nu plătiți în avans pentru bunurile comandate pe internet;
  • Folosiți un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire;
  • Achitați produsul achiziționat numai după ce vă asigurați că ați primit ceea ce comandat;
  • Dacă oferta este extrem de tentantă ar trebui să luați în considerare existența unor detalii care ar fi putut fi omise din anunțul de vânzare;
  • Bărbat reținut pentru înșelăciuni prin postarea de anunțuri. Dacă vânzătorul vă presează să încheiați tranzacția, manifestați prudență !

 

Comentarii

comentarii