Basescu: „Raportul MCV e corect, bazat pe fapte si actiuni”

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, duminică, la Cotroceni, că exprimă poziţia oficială a României faţă de raportul CE privind MCV, apreciind că documentul este „corect, bazat pe fapte, pe întâmplări şi pe acţiuni politice ale românilor cu funcţii de responsabilitate în stat”.

„Sper că această conferinţă de presă va da nota oficială a reacţiei României la raportul MCV şi nici nu poate fi altfel pentru că este poziţia exprimată de şeful statului. Azi exprim poziţia oficială a României cu privire la MCV”, a preciat Traian Băsescu, informeaza mediafax.

El a adăugat că „raportul MCV este un raport corect, bazat pe fapte, pe întâmplări şi pe acţiuni politice ale românilor cu funcţii de responsabilitate în stat”.
„De asemenea, raportul e o oglindă corectă a acţiunilor instituţiilor statului, de la 5 iulie (2012 – n.r.), data ultimului raport, şi până azi”, a adăugat preşedintele.

„Ca atare, ceea ce avem de făcut e să luăm în considerare punctele de vedere exprimate în raport şi să acţionăm pentru eliminarea a ceea ce e considerat negativ, dintr-un singur motiv: nu pentru că aşa ne cere CE, ci pentru că acestea sunt standardele UE, la care noi ne-am angajat”, a mai spus preşedintele Băsescu.
rol.ro

Comentarii

comentarii

15 comentarii la „Basescu: „Raportul MCV e corect, bazat pe fapte si actiuni”

 • 4 februarie 2013 la 13:31
  Permalink

  Nedici Nicu, ia spune-ne si noua, cand a „preluat” Basescu, aceasta tara intreaga, de spui tu ca el a distrus-o, si de ce l-ai ales pe Ponta, daca tot spui ca acesta „o vinde de tot la straini” ? Multe semne de intrebare si multe incertitudini, asa ca … „sa traiti, bine”, cu asa votanti si asa guvernanti. Nu sunt basist, ci dimpotriva, dar ma doare cand vad natiunea mea cum s-a prapadit, doar din cauza ei, nu a lui Basescu, Ponta sau Antonescu. Stim cu totii ca Romania este cea mai corupta si evazionista tara, din lume. Daca ma contrazici, spune-mi te rog, cand ai primit ultima oara un bon fiscal de la piata, sau de la un mic magazin de cartier, sau de la stomatolog, ori de la un avocat, daca ai avut asa ceva, vreodata ? Raspunsul meu, in numele meu, este: niciodata. Despre ce fel de Romanie vorbim aici, nu despre aceeasi tara in care traim cu totii, sau … traim in lumi paralele, intr-o tara surogat ? Se poate si asta, si cred ca, imnul tarii trebuie schimbat, pentru ca romanii nu se vor destepta in veci, ei au adormit imediat dupa revolutie, fapt ce a dus la involutie, pentru ca romanii s-au invatat sa-si fure caciula unul altuia, iar statul roman, o fura pe-a lor. Asta s-a inteles din democratie, care, si cum fura mai mult si mai tare, incalcand orice principii, orice regula de bun simt si orice lege. PSD-ul ne-a furat si ne-a vandut ca pe ultimii sclavi ai unui regim comunist, iar PDL-ul ne-a bagat in datorii … pe care unul ca tine, isi permite sa le plateasca. Cum esti impotriva lui Basescu, asa trebuia sa fi si impotriva lui Ponta si Antonescu, pentru ca cei doi, au batut palma cu cel de-al treilea, ala fiind Basescu, iar toata mascarada cu demiterea, nu a avut decat un singur scop: castigarea alegerilor de catre „ciuma rosie” si pastrarea postului de presedinte pana la expirarea mandatului. „Unde nu-i cap, vai de picioare

 • 3 februarie 2013 la 22:12
  Permalink

  De ce avem MCV: Acest mecanism a fost instituit pentru a îmbunătăţi funcţionarea sistemului legislativ, administrativ şi judiciar şi pentru a remedia deficienţele grave în lupta împotriva corupţiei. Scopul mecanismului de cooperare şi verificare este de a asigura adoptarea acelor măsuri care să garanteze românilor şi celorlalte state membre că deciziile, normele şi practicile administrative şi judiciare din România corespund cu cele din restul Uniunii Europene. Progresele în domeniul reformei sistemului judiciar şi în domeniul luptei împotriva corupţiei vor permite cetăţenilor şi întreprinderilor din România să se bucure de drepturile care le revin în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene. Fără progrese ireversibile în aceste domenii, România riscă să fie incapabilă să aplice în mod corect dreptul comunitar. Mai multe pe:
  http://www.caleaeuropeana.ro/cum-s-a-ales-romania-cu-mcv-ul-de-care-nu-mai-scapa

 • 3 februarie 2013 la 22:11
  Permalink

  nu a distrus tara si ponta o vinde de tot la straini

 • 3 februarie 2013 la 21:35
  Permalink

  Asa fratilor, dati in Basexu (Basescu), ca el v-a facut marile privatizari, el v-a vandut la chinezi, indieni si ce mama naibi de firme au repopulat Romania. Basescu v-a lasat fara locuri de munca, si tot el a fost cel care nu a cazut examenul la referendum, pentru ca, suntem romani si am preferat un rau mai mic, decat pe cel mare. Totusi, la parlamentare, ati dat cu batul in balta, sau cel putin aia 8 milioane au dat cu batul si .. au prins pestele cel mare, adica pe ala rosu, un peste numit rechinul-spada, cel care va taie ratia la toate, inclusiv la viata, de 23 de ani. Ati ales USL, format din PSD, PNL, PC, UNPR si restul minoritatilor, o alianta formata din bucati de epave politice, niste monstri carora, acum 23 de ani, le vroiati capul pe tava. Inteleg ca nu-l vreti pe Basescu, chiar daca, tot voi l-ati ales, dar nu pricep de ce ati ales vechea nomenclatura comunista, adica acel nenorocit de PSD ? Meritati jupuiti pana la sange, ca invatatura de minte nu se prinde de omul prost cu mintea scurta. Bafta la urmatoarele alegeri, cand, poate il realegeti pe Iliescu … haha … popor incult.

 • 3 februarie 2013 la 21:35
  Permalink

  BASESCU PTR MINE PERSONAL E PIERDUT SI DECLARAT NUL DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE

 • 3 februarie 2013 la 19:46
  Permalink

  hahahah…a vorbit filozoful…auzi la el,nu base chioru e problema ? dar care sau cine atunci ??? auzi Razvane,tu vb subiecte din alea OTV-iste cu amicii tai,daca noi astialaltzi nu ne ridicam la valoarea ta! ok !??

 • 3 februarie 2013 la 19:46
  Permalink

  BASESCU nu mai reprezinta nimic pt tara pt opt milioane de romani au votat suspendarea lui

 • 3 februarie 2013 la 19:45
  Permalink

  e un raport facut pe baza datelor transmise de oamenii lui base, date mincinoase, cum sa nu zici minica de base!!!

 • 3 februarie 2013 la 19:45
  Permalink

  PROBLEMELE SUNT GENERATE ARTIFICIAL DE SUPRAPRODUCTIA DIN UE

 • 3 februarie 2013 la 19:44
  Permalink

  INTR-O COLONIE DIN MAGINEA INPERIULUI ECONOMIC EUROPEAN AVEM UN SINGUR DREPT: CIOCU’ MIC.

 • 3 februarie 2013 la 19:44
  Permalink

  Decat sa dati din gura ca gainile…mai bine studiati mai profund problema!!!! nu Base este problema!!!! da asa e romanul, vorbeste sa nu taca!!!! vai si amar de o tara in care toti stiu politica!!!See Translation

 • 3 februarie 2013 la 19:43
  Permalink

  tu noroc ca esti presedinte in Romania,tzara unde faci tu ce vrei…asta e ! astept sa-ti pierzi imunitatea aia de cacat si sa cada si prietenii aia ai tai,dictatorii aia de la UE,care sunt leitzi ca tine si pe care i-ai platit regeste ca sa-ti sustzina abjectzile tale de …abject !!!

 • 3 februarie 2013 la 19:43
  Permalink

  fff corect spus, basistii ar face orice sa le fie lor bine, baga si tara la inaintare nu’i intereseaza.Nu prea ii inteleg, s’au umplut de bani, ce mai vor?????

 • 3 februarie 2013 la 19:42
  Permalink

  documentul este corect, bazat pe NE-fapte, pe NE-întâmplări şi pe NE-acţiuni politice ale românilor cu funcţii de responsabilitate în INNAVUTIREA PERSONALA!!! ——PORCILOR!!!

Comentariile sunt închise.