Beneficii incredibile pt sanatate cu 4 alimente fermentate

Voi stiti ce au in comun muraturile, vinul si ciocolata, in afara de faptul ca sunt delicioase? Pe langa aspectul deja mentionat, un alt punct comun al lor este ca se obtin prin fermentare.

Inca din vechile timpuri oamenii isi conservau alimentele prin fermentare: kimchi in Coreea, sauerkraut in Germania si branza peste tot in lume. Acum fermentarea este atragatoare pentru cei care isi doresc sa se intoarca la originile mancatului sanatos. Chiar si marii bucatari imbratiseaza aceasta practica.

Procesul fermentarii este unul foarte complex si diferit in functie de tipul fermentarii; la baza, insa, consta in expunerea alimentelor la bacterii si drojdii, ceea ce face ca nutrientii sa fie mult mai rapid absorbiti de organismele noastre. Cercetarile recente arata ca alimentele fermentate imbunatatesc si imunitatea organismului.

Prin fermentare, alimentele dobandesc o serie de enzime benefice si o varietate de probiotice. Specialistii recomanda alimentele conservate in acest mod in special celor care au probleme cu digestia, dar nu numai.

Iata ce alimente fermentate au cele mai multe beneficii asupra sanatatii:

1. Muraturi

Daca nu faceti in casa muraturi si le cumparati din magazin, asigurati-va ca pe ambalaj scrie „fermentat”. Nu de putine ori, producatorii nu le fermenteaza, ci doar le inmoaie in apa sarata.

2. Miso

Facuta din boabe de soia fermentate, miso este ingredientul esential al supei japoneze cu acelasi nume. Este o sursa importanta de antioxidanti, zinc si mangan.

3. Vin si bere
Si acestea sunt fermentate. Si nu credem ca aveti nevoie de sfaturi referitoare la cum se savureaza!
Aici merge ceva de genul:

4. Kimchi

Inca o varianta, cu castraveti:

Este un preparat spefici coreean ce consta in suprapunerea mai multor foi de varza chinezeasca intr-un vas, intre care se adauga ardei iute, ghimbir, usturoi, praz si peste sarat.

Comentarii

comentarii