Utilitare

Bibliovacanță la Biblioteca Paul Iorgovici din Resita

Copiii care își petrec vacanța în Reșița, sau o parte din ea, au o obțiune interesantă care promite distracție și însușirea de lucruri noi și fascinante. ”Bibliovacanța” este un program special pentru vacanță conceput de către Biblioteca Județeană ”Paul Iorgovici” din Reșița ce include activități creative și recreative.

În zilele de marți, miercuri și joi copiii pot veni la bibliotecă să-și facă prieteni, să se distreze confecționând marionete pentru teatrul de lumini și umbre și totodată vor putea pune în scenă diferite povești descoperite în cărțile din bibliotecă. Tinerii cititori vor putea deprinde și tehnica confecționării coperților pentru agende sau cărți și diferite obiecte. Și pentru că toate aceste activități au loc într-o bibliotecă nu putea să lipsească de aici lectura, copiii fiind provocați printre altele să creeze propriile povești. De asemenea, micii cititori vor fi implicați în tot felul de jocuri și activități adaptate vârstei și cerințelor lor.

S-au alăturat programului și tinerii de la Centrul de Voluntariat care încă din prima săptămână la ”Bibliovacanță” au venit cu propuneri de jocuri ce i-au încântat pe micii cititori prezenți, după cum a relatat directorul instituției, Clara Constantin.

Comentarii

comentarii