BILANŢ AL INSPECTORATULUI DE JANDARMI JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN

Evaluare 2013 031Miercuri, 11 decembrie a.c, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, a avut loc evaluarea activităţii inspectoratului pe anul 2013.
La această activitate au participat prefectul judeţului şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, iar din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat domnul locotenent colonel dr. Cristian Mihai, şeful Direcţiei Pază şi Protecţie Instituţională.
Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, domnul colonel Nicolae Sorin Axenti, a prezentat materialul de bilanţ şi realizările instituţiei în anul 2013.
A fost analizată activitatea şi misiunile executate pe linia menţinerii şi asigurării ordinii publice, pe linia supravegherii şi protecţiei instituţionale, precum şi aportul inspectoratului la creşterea gradului de siguranţă publică.

Misiuni de Ordine Publică

Potrivit bilanţului, în acest an jandarmii cărăşeni au fost angrenaţi în 5300 misiuni de ordine publică la care au participat 21312 jandarmi. În perioada de referinţă efectivele din cadrul structurilor de ordine publică au executat misiuni de intervenţie pentru un număr de 749 apeluri prin Serviciul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112, în 5 localităţi.
În anul 2013 au fost organizate şi executate 1559 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule mixte, în sistem integrat poliţie – jandarmerie, pe raza a 4 localităţi urbane şi una rurală, fiind constatate 154 infracţiuni cu 176 autori. De asemenea, în perioada analizată au mai fost organizate şi executate un număr de 987 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule independente de jandarmi, fiind constatate 116 infracţiuni cu 128 autori. Media zilnică folosită în misiunile de menţinere a ordinii publice, a fost de 40 de jandarmi.
Structurile montane din cadrul inspectoratului au executat 437 de misiuni de menţinere a ordinii publice în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice.
Pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional au mai fost executate 48 de acţiuni punctuale.
În scopul combaterii activităţilor comerciale ilicite, au fost identificate un număr de 72 persoane fiind ridicate în vederea confiscării un număr de 8720 ţigarete (436 pachete ţigări). Persoanele în cauză precum şi întreaga cantitatea de ţigarete au fost predate la sediul D.J.A.O.V. Caraş-Severin, în vederea luării măsurilor legale.

Supraveghere şi Protecţie Instituţională

Segmentul acestui gen de misiuni a fost reorientat spre executarea activităţilor cu precădere prin dispozitive mobile în detrimentul celor statice. În acest sens când la obiectivele din responsabilitatea nu sunt activităţi cu publicul, efectivele de jandarmi au fost organizate în patrule de ordine şi intervenţie, fiind asigurate în acest timp ordinea publică şi siguranţa, cât şi securitatea obiectivelor.

Jandarmii cărăşeni şi-au propus pentru anul 2014 continuarea şi consolidarea cooperării şi colaborării cu celelalte instituţii responsabile cu aplicarea legii, creşterea eficienţei misiunilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Domnul prefect Hurduzeu Silviu a adus mulţumiri jandarmilor pentru aportul adus la siguranţa şi liniştea cetăţenilor, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în executarea misiunilor încredinţate, precum şi pentru buna cooperare cu celelalte structuri componente ale M.A.I.
La finalul activităţii, domnul locotenent colonel dr. Cristian Mihai a felicitat personalul unităţii pentru rezultatele obţinute şi eforturile depuse în îndeplinirea misiunilor, în pofida tuturor greutăţilor financiare şi tehnice întâmpinate.

Comentarii

comentarii