AdministratieMonden

Bomba din apele Dunarii – Aproape 900 de tone de substante chimice vor polua fluviul?

Prefectura Caraș-Severin încearcă să grăbească găsirea de soluții pentru bomba cu ceas de la Moldova Nouă.
Prefectura Caraș-Severin a solicitat ministerelor Transportului și Mediului să găsească soluții pentru barja scufundată la Moldova Nouă.

Prefectura a dispus în cursul lunii august un control comun cu Garda de Mediu, Direcția pentru Mediu și Apele Române privind verificarea situația barjei scufundată la Moldova Nouă încă din februarie 2015.
În 25 august a avut loc chiar și o ședință la Prefectură în care instituțiile implicate în verificarea stadiului în care se află barja și sacii încărcați cu 847 de tone de îngrășământ agricol au discutat aspecte legate de situația de la Moldova Nouă și s-a dispus controlul în zonă.

La începutul lunii septembrie Prefectura a solicitat Ministerului Transportului, Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor și Administrației Naționale Apele Române analizarea situației existente în zona Moldova Nouă și găsirea unei soluții pentru rezolvarea problemei pe baza unui raport făcut în urma controlului.

”Din controlul care s-a efectuat acolo s-a constatat că lucrurile încă, să zicem, se află sub control, adică nu s-au spart sacii, nu-i poluare în zonă, dar asta nu exclude posibilitatea să se întâmple acest lucru”, a precizat prefectul Florența Maria Albu în cadrul unei conferințe de presă.

Demersurile au fost făcute și se așteptă un răspuns din partea ministerelor cu privire la acest aspect, riscul ca acolo să se producă un dezastru ecologic fiind tot mai mare cu fiecare zi care trece.

Comentarii

comentarii