Bravos natiune! Bravos popor roman! Halal sa-ti fie! Tineri basarabeni ciomagiti de jandarmi

Daniel Tecu, candidat pentru Senatul României, pentru romanii de pretutindeni și președinte fondator al FADERE (Federația asociaților românești din Europa), este revoltat de felul in care mai multi tineri veniți din Basarabia la Bucuresti in ,,Marsul Unitrii”.

Iata ce scriu ziarele: ,,Violențe la Marșul „Luptă pentru Basarabia”! Jandarmii au intervenit în forță și au folosit spray lacrimogen. Oamenii care au manifestat pentru Unirea României cu Basarabia au fost băgați în dube. Mai precis, George Simion, liderul platformei unioniste ‘Acțiunea 2012’, a fost luat de duba Jandarmeriei.
Marșul era unul autorizat și trebuia să se desfășoare pe traseul: Hanul lui Manuc-Brătianu-Magheru-Lascăr Catargiu-Piața Victoriei și înapoi la Universitate. Demonstranții au încercat să rupă cordoanele de jandarmi amplasate în Piața Victoriei și să forțeze intrarea pe Calea Victoriei și să meargă spre Piața Universității”.

Cerem prim-ministrului Dacian Ciolos să înceapă imediat un dialog cu conducătorii manifestațiilor pentru unirea Basarabiei cu România”! http://www.dcnews.ro/mar-unire-violen-e-in-fa-a-guvernului-jandarmii-au-intervenit-in-for-a_519925.html

vvTraian Băsescu a avut o reacţie dură pe Facebook: „Ticăloşilor! În România, liderii celor care au manifestat azi la Bucureşti pentru Unirea României cu Republica Moldova au fost reţinuţi şi băgaţi în dube de jandarmi. Vai de capul vostru adunătură de ticăloşi. Cioloş, cât de slugi puteţi fi voi, Guvernul României.

Pentru violenţa jandarmilor împotriva unioniştilor din Republica Moldova şi România, Ministrul Afacerilor Interne şi Dacian Julien Cioloş trebuie să dispară din viaţa publică. Slugoilor, ce tare vă doare unionismul. L-aţi ridicat pe George Simion, unul din liderii unioniştilor ca să faceţi frumos în faţa Germaniei şi a Federației Ruse”.

Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, a cerut demisia ministrului de Interne după violențele de la marșul oamenilor care strigau pentru Unirea României cu Basarabia. Căpitanul Mihai Vornicu, reprezentant al Jandarmeriei Capitalei, a declarat pentru AGERPRES, că manifestanţii au încercat să forţeze cordonul de jandarmi şi au fost opriţi de aceştia, întrucât protestatarii trebuie să respecte autorizaţia pentru acţiunea la care participă.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV.

„Este o măsură aberantă luată acum de Ministrul de Interne. Spuneți că oameni care manifestau pentru Unirea cu Basarabia au fost băgați în dube? Asta îmi spuneți? În România?”, a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Sebastian Ghiță a cerut demisia Ministrului de Interne după aflarea acestei știri.

„Domnul deputat Ghiță este îndreptățit să ceară demisia Ministrului de Interne pe care nici nu știu cum îl cheamă. Se tot schimbă. Nu îmi umplu memoria cu tot felul de nume marionete. Vă spun că este un lucru abominabil. (…) Puneți pe ecran: București, 22 octombrie 2016, altminteri voi crede că sunt imagini de la Chișinău și un guvern comunist Vladimir Voronin îi bate pe oameni sau o să cred că ne aflăm la Moscova și oamenii sunt bătuți pentru că demonstrează în mod liber cu autorizație. Ce să facem? Anul trecut, oamenii care au ieșit să plângă victimele de la Colectiv, trebuiau zvântați în bătaie de jandarmi?! Este ceva inimaginabil ce se întâmplă! În București, țară europeană! Nu există nicio scuză să sari cu picioarele pe acești oameni! De ce să îi arestezi? Ce ți-au făcut? Te deranjează tricolorul? Ce se întâmplă? Oamenii aceștia nu au făcut nimic. Spun doar: Basarabia cu România!”, a mai spus analistul politic.

Daniel Tecu, candidat pentru Senatul României, pentru romanii de pretutindeni, mai spune: ,,Cerem de asemenea conducerii Jandarmeriei să finalizeze cât mai repede ancheta internă pentru a știi cine sunt persoanele vinovate de apariția acestor conflictele.

Este o rușine ce s-a întâmplat ieri! Am fost prezent acolo și am văzut acești copii veniți din Basarabia, după nopți nedormite, cum au fost bruscați și agresați de către echipele de jandarmi, pe motiv că ar fi dorit să se întoarcă la Universitate.

Nu pot să înțeleg de ce Jandarmii au devenit dintr-o dată atât de violenți. În alte situații, spre exemplu în cazul „Colectiv”, nu erau doar permisivi, erau foarte „prietenoși și solidari” cu manifestanții.

Sunt scârbit de mesajul pe care unii lideri conjunctural ai statului român îl transmit acestor tineri frumoși. Nu pot înțelege violența împotriva celor care doresc unirea, în timp ce același stat român îi mângâie pe creștet și îi sponsorizează pe cei care militează public pentru segregarea fată de România”.

Daniel Tecu – președinte fondator al FADERE (Federația asociaților românești din Europa)

Comentarii

comentarii

One thought on “Bravos natiune! Bravos popor roman! Halal sa-ti fie! Tineri basarabeni ciomagiti de jandarmi

  • 24 octombrie 2016 la 22:13
    Permalink

    Foarte bine le-au facut! ”Tinerii astia frumosi” au fost manifestanti platiti de forte care doresc destabilizarea politica a tarii. Ei nu sunt nici pe departe basarabeni patrioti, manati de patriotism si de dorinta de unire cu ”patria-mama”. Basarabia NU E Romania!!

Comentariile sunt închise.