BREAKING NEWS Din cauza indiferenței MAE, FADERE invită la manifestații în fața Ambasadelor

Din cauza lipsei de răspuns a Ministerului Afacerilor Externe în urma nenumăratelor solicitări făcute de românii din diaspora, pentru a reglementa problema votului la al doilea țur al alegerilor prezidențiale, FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, cere tuturor românilor care au fost nedreptățiți și nemulțumiți de organizarea alegerilor în diaspora să iasă în fața ambasadelor la o manifestare comună și pașnica, duminică 9 noiembrie, ora 18:00, hora României.

De asemenea, îi rugăm pe cei de acasă și pe bucureșteni să se solidalizeze cu noi și să organizeze o manifestație în fața MAE la aceeași oră (18:00, ora României).

Cerem încă o data MAE să nu mai caute scuze și vinovați în altă parte, să nu mai învinuiască echipele care au lucrat în secțiile de votare din diaspora și să nu mai dezvieze incompetența lor pe teme legate de semnarea declarației de vot, nu acolo este problema! Vina este în exclusivitate a Ministerului Afacerilor Externe pentru că nu au pus suficiente secții de vot în zonele în care comunitățile de români sunt foarte mari, iar în alte zone le-au desființat, în comparație cu alegerile din 2009.

Cerem pentru diaspora un minim de 1 000 de secții și dublarea personalului a cabinelor și a stampilelor in secțiile de vot deja existente.

Solicit Guvernului României să treacă peste aroganța cu care a tratat de fiecare dată liderii comunităților românești și să îi invite la întâlnirea de vineri, 07 noiembrie, pe care MAE a stabilit-o cu ambasadorii din țările cu comunități mari de români. Președinții de asociații românești din diaspora sunt cei care știu cel mai bine unde ar trebui să fie amplasate secțiile de vot: A declarat Daniel Tecu președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

Presa FADERE
Federația asociațiilor de români din Europa.

Comentarii

comentarii