Actualitate

BREAKING NEWS Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare. Definitiv

Instanța supremă a anunțat că Liviu Dragea a fost condamnat la trei ani și jumătate cu executare, în dosarul privind angajările fictive la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Sentința este definitivă.

Liviu Dragnea va trebui să se predea astăzi la Poliție pentru ca sentința să fie pusă în aplicare.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Acuzațiile DNA
Liviu Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pentru că pesedistele nu au dat în toți anii în care au fost angajatele Direcției nicio zi pe la birou, deși aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii.

„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Surse judiciare ne-au explicat că judecătorii ICCJ nu au finalizat încă hârtiile pe care trebuie să le trimită la poliție pentru a pune în mișcare executarea condamnării lui Liviu Dragnea.

De asemenea, surse din PSD ne-au precizat că Liviu Dragnea așteaptă să se trimită hârtiile la poliție, iar apoi se va preda singur la poliție.

Liviu Dragnea va avea 3 ani și 6 luni de executat și după ce ajunge în carantină, cel mai probabil urmând să fie încarcerat la penitenciarul Jilava.

Comentarii

comentarii