BREAKING NEWS Lovitură de stat în Turcia! Avioane de luptă şi elicoptere militare survolează principalele oraşe

Lovitură de stat în Turcia! Avioane de luptă şi elicoptere militare survolează principalele oraşe. Reţelele de socializare Facebook, Twitter şi YouTube au fost blocate. Toate aeroporturile din Turcia sunt închise. Erdogan face apel la populaţie să iasă în stradă.
turcia1
UPDATE 28 ora 3: Televiziunea turcă de stat și-a reluat emisia.

UPDATE 27: Situaţia a revenit la normal după încercarea de lovitură de stat, a anunţat un purtător de cuvânt al agenţiei naţionale de securitate MIT, citat de AFP.

UPDATE 26: Ambasadorul Turciei la București a declarat că nu e loc pentru o lovitură de stat militară într-o țară ca a sa. Osman Koray Ertaș a pecizat pentru Digi24 că Turcia este o democrație deschisă, unde oamenii sunt liberi să-și susțină ideile, iar ceea ce face acum „o parte din armată” este innacceptabil.

UPDATE 25: Ordinea democratică din Turcia trebuie să fie respectată și trebuie făcut totul pentru a proteja viața oamenilor, a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

UPDATE 24: NATO reacţionează la criza din Turcia, considerat un aliat valoros. Secretarul general al Alianţei a vorbit cu puţin timp în urmă cu ministrul turc de Externe. Urmăresc evenimentele din Turcia cu atenţie şi preocupare, a declarat Jens Stoltenberg.

UPDATE 2:15: Soldaţii trag focuri de armă spre mulţime. 17 poliţişti ar fi fost ucişi, spun unele surse.

UPDATE 2:05: Un elicopter militar a fost doborât de un avion de vânătoare, potrivit Reuters, care citează un post local de televiziune.

UPDATE 01:50: În continuare se trag focuri de armă pe străzi, unde sunt deja ieşiţi sute de oameni. Există relatări de presă despre faptul că tancuri ar fi deschis focul asupra Parlamentului şi Preşedinţiei Turciei.

O înregistrare video surprinde ceea ce pare a fi un atac al unui elicopter militar turc asupra Televiziunii publice turce – TRT.
UPDATE 01:48. Informaţii contradictorii- Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a solicitat azil politic în Germania şi a părăsit deja Turcia, afirmă surse militare americane citate de postul MSNBC, însă informaţiile nu pot fi confirmate.

Conform surselor citate, avionul preşedintelui Turciei a solicitat drept de aterizare în Germania, dar nu a primit răspuns favorabil.

MSNBC a comunicat că avionul care îl transportă pe Recep Erdogan se îndreaptă acum spre Olanda.

Informaţiile nu pot fi confirmate din alte surse.

UPDATE 01:39. Confruntări între armată şi poliţie pe străzile din Istanbul. Potrivit unor rapoarte neconfirmate, Erdogan ar fi cerut azil în Germania.

Sursa: http://www.zf.ro/business-international/video-lovitura-stat-turcia-armata-sustine-l-dat-jos-erdogan-avioane-lupta-elicoptere-militare-survoleaza-principalele-orase-retelele-socializare-facebook-twitter-youtube-au-blocate-toate-15529402

Comentarii

comentarii