BREAKING NEWS UPDATE Perchezitii in Caras SEverin

Percheziții la suspecții de fraude informatice în București și în șapte județe. De azi dimineață au loc percheziții la suspecții de fraude informatice în mai multe judțe din țară.

Procurorii DIICOT fac la această oră descinderi în București și în județele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiș și Caraș-Severin. Oamnii legii dopresc prinderea unor suspecţi de fraude informatice care prin care autorii au înşelat aproximativ 100 de cetăţeni americani. Prejudiciul se ridică la patru milioane de dolari.

Procurorii susţin că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din inducerea în eroare a aproximativ 100 de cetăţeni americani, prin organizarea de licitaţii frauduloase pe site-uri de profil.

20 de persoane vor fi audiate la DIICOT Gorj- cei care și conduc de fapt operațiune, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză. În cercetări sunt implicați și membrii ai serviciilor secrete din SUA.

Anunţurile fictive postate  erau create prin modificarea unor anunţuri reale, prin schimbarea numelui,  adresei de email şi a altor date ale vânzătorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare, cumpărătorii fiind astfel induşi în eroare şi determinaţi să transfere, în conturi indicate de învinuiţi, un avans, fără a primi ulterior bunurile licitate.

Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de către părţile vătămate, liderul grupării a procurat diplome de licenţă falsificate, specialitatea medicină şi teologie, actele fiind utilizate pentru obţinerea de vize de acces pe teritoriul SUA, pentru membrii grupării. Suspecţii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de călătorie, toate falsificate, actele fiind utilizate în scopul ridicării în numerar a sumelor de bani şi expedierii acestor sume în România.

Comentarii

comentarii