Buget mic, dar inițiative multe, s-a dat liber la artificii la Reșița

Municipalitatea încearcă să scoată bani din orice pentru bugetul urbei. După ”taxă pe apa de ploaie” primarul Ioan Popa a găsit oportună posibilitatea de a pune o taxă pe jocurile de artificii.

Astfel că, la ultima ședință de Consiliu Local s-a votat o hotărâre de revocare a unei alte hotărâri de CL aprobată în anul 2010 prin care se interziceau jocurile de artificii pe întreg teritoriul municipiului. Această decizie de revocare are expus motivul conform căruia permiterea prestării unor astfel de servicii în Reșița, pe întreg teritoriul administrativ, reprezintă posibilitatea de atragere a unor noi venituri la bugetul local prin instituirea unei taxe, deoarece, potrivit dispozițiilor legale, organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment este permisă numai în condițiile în care există acordul primăriei.

Consilierii locali au votat astfel revocarea HCL din 2010 considerând că avea un caracter restrictiv și discriminatoriu. Așa că și în Reșița s-a deschis ”sezonul” organizării de jocuri artificii și efecte speciale pirotehnice cu ocazia unor evenimente publice sau private, în condițiile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive și cu acordul primăriei.

Proiectul de hotărâre vine probabil și ca urmare a faptului că pe rolul Tribunalului Caraș-Severin a fost înregistrat un dosar cu termen de judecată în data de 23.09.2016 iar prin acțiunea de anulare a H.C.L nr.350/2010 s-a luat măsura stingerii acestui litigiu pe cale amiabilă. Administrația publică reșițeană fusese dată în judecată pentru obstrucționarea activității unei firme de jocuri pirotehnice.

Comentarii

comentarii