Bugetul scăzut în 2015 pentru că nu s-au cheltuit banii în 2014

Președintele CJ Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, a prezentat într-o conferință de presă situația bugetului alocat județului Caraș-severin pe anul 2015. Fondurile alocate bugetului pe anul acesta se ridică la 29,5 milioane de lei, iar administrația județeană își propune să folosească acești bani pentru finalizarea unor lucrări de infrastructură atât pentru mediul rural cât și pentru mediul urban.
Din această sumă, 13,6 milioane de lei sunt bani reportaţi de anul trecut. 14, 4 milioane de lei sunt alocați pentru anul 2015 şi 1,5 milioane au destinaţie directă şcoala din Lăpuşnicu Mare.

”Vom încerca în acest an să propunem Ministerului Dezvoltării folosirea acestor fonduri în ideea de a finaliza cât mai multe lucrări….Aceasta înseamnă de a termina la nivelul județului din cele circa 100 de lucrări care se află în derulare, în jur de 15. Acești lei au următoarea compoziție: 13,6 milioane sunt bani reportați de anul trecut, bani care nu au fost consumați anul trecut, pe 74 de lucrări. 14, 4 milioane sunt bani care vin anul acesta de la guvern. 2,5 milioane vin cu destinație specială, Școala din Lăpușnicul Mare”, a precizat Sorin Frunzăverde.

De asemenea, președintele Consiliului Județean a explicat cărui fapt i se datorează un buget redus pentru județ. Cea mai mare parte din cei 13,6 milioane de lei care nu s-au consumat anul trecut și care s-au reportat anul acesta, s-a datorat faptului că au venit târziu și nu au avut timp să se organizeze licitații. ”Din statistica ministerului a reieșit foarte clar că a fost un județ care nu a reușit să consume bani, adică primăriile care au primit acești bani nu au reușit să-i consume și din acest motiv a primit foarte puțin anul acesta”.

De altfel șeful administrației județene a spus că instituția pe care o conduce a reușit să folosească banii alocați dar nu și unele primării din județ. ”Consiliul judeţean a folosit toate sumele, dar primăriile, nu. Şi dacă vă uitaţi pe listă, majoritatea sunt ale PSD. Îmi pare rău că aduc această nuanţă politică în administraţie dar aceasta e realitatea. Acest buget e construit doar pentru a aduce imagine unui PSD aflat în criză, în disoluţie şi care se va dezbina dacă nu rămâne la guvernare”, a mai spus Frunzăverde.

Câteva dintre primăriile care n-au cheltuit banii alocaţi sunt: Armeniş, Berlişte, Bucoşniţa, Goruia, Iablaniţa, Pojejena, Târnova, Vărădia, Oraviţa, Reşiţa.

Comentarii

comentarii

One thought on “Bugetul scăzut în 2015 pentru că nu s-au cheltuit banii în 2014

  • 3 februarie 2015 la 22:35
    Permalink

    Pai tocmai de-aia,ar fi buna descentralizarea si regionalizarea! De ce sa mearga banii din toata tara la Bucuresti,ca sa-ti trimita tie,la Resita sau aiurea,niste sume oricum prea mici fata de contributia la buget,spre finele exercitiului bugetar,cand nu mai ai timpul fizic necesar sa-i cheltuiesti? Si astfel,in urmatorul exercitiu iti trimit si mai putin si,uite asa,se dezvolta bucurestiul,iar noi traim in orase care an dupa an incep sa semene tot mai mult cu satele,cu strazi sparte,pline de praf,fum,mizerie,ca am ajuns sa avem si la salubritate firme din Bucuresti…Pai atunci,n-ar fi mai bine sa revenim la regiuni? Intreb si eu! Nu dau cu parul!

Comentariile sunt închise.