Burse oferite de România pentru elevii de etnie română din Ungaria

IMG_20140718_132453_1În data de 18 iulie 2014, la sediul Consulatului General al României în Ungaria, la Gyula, o comisie inter-ministerială, formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe a României, Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi Ministerului Educaţiei Naţionale, a desfăşurat activitatea de preselecţie a candidaţilor de origine etnică română din Ungaria, care au aplicat pentru obţinerea de burse de studiu în România, burse finanţate de statul român.
Comisia a beneficiat de sprijinul domnilor Florin Trandafir Vasiloni, consul general al României la Gyula şi Răzvan Ciolca, consilier diplomatic la Ambasada României la Budapesta.
Pentru anul universitar 2014/2015, Ministerului Educaţiei Naţionale a alocat pentru etnicii români din Ungaria un număr de 25 de locuri, 6 cu bursă şi 19 locuri cu scutire de taxe şcolare pentru studii universitare de licenţă.
Astfel, un număr de 11 tineri români din Ungaria, care au îndeplinit cumulativ condiţiile de înscriere, au depus dosarele în vederea admiterii la facultăţi diverse, la diferite instituţii de învăţământ superior din România.

Comentarii

comentarii