Căderile de apă care îți tăie răsuflarea și îți reîncarca bateriile spirituale: Bigăr și Cârșa VIDEO

Privindu-le, aceste frumuseți ale naturii te poartă într-o lume de vis. Sunt atât de impresionante încât odată ajuns să le privești, te simți mic în fața perdelelor și a sutelor de pârâiașe care cad cu o viteză care te amețete parcă. Din postura de spectator al uriașului spectacol oferit cu atâta generozitate de natură, nu-ți rămâne decât să iei o gură de aer, să te liniștești spiritual și să admiri frumusețea locului. Mai ales acum când lipsește agitația și gălăgia din timpul verii sau a perioadelor de vacanță. Fără a greșii cu ceva, dacă doriți să vă oferiți câteva clipe de relaxare și să vă reîncărcați ,,bateriile spirituale” – trage-ți o fugă la Paralele 45 și bucurați-vă de zbuciumul apelor ce se prăvălesc peste stânci și cuverturile de muchi verde.

Cascada Bigăr se află la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator, chiar pe paralela 45 nord. Peisajul mirific este creat de un izvor subteran ce apare într-un izbuc de sub o stâncă la 200 metri și care curge peste un clopot foarmat și din calcarul din zonă și acoperit de mușchi.

Cascada Cârșa se află la nord la doar 4 km de Cascada Bigăr, imediat după Lacul Gura Golâmbului, când vii de la Bozovici spre Anina pe DN57B. Mulți turiști care trec prin zonă pentru prima dată o confundă cu Cascada Bigăr. Celor două cascade li se mai spune și ,,cascadele turiștilor puturoși” fiindcă se afla….în marginea drumului. La o adică, un asemenea turist puturos, nici nu trebuie să facă mare efort pentru a le vedea: oprește mașina, coboară geamul și, eventual coboară să facă câțiva pași până la marginea drumului. O spun cârcotașii, noi doar o luăm ca pe o glumă.

Un reportaj de weekend de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii