@Breaking newsSănatate

Campania de donare de sânge „Împreună dăruim viață”

În perioada 29-30 septembrie 2022, Episcopia Caransebeșului organizează la Reșița, prin Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte,  o nouă campanie de donare de sânge intitulată „Împreună dăruim viață”, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița.

În contextul nevoii permanente de donatori, înregistrată la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, campania își propune constituirea unui stoc de sânge care să vină în sprijinul bolnavilor din spitalele cărășene, a căror viață poate depinde, de foarte multe ori, de acest gest nobil, al oamenilor, de a dona sânge. 

Și la această ediție, alături de Episcopia Caransebeșului și de voluntarii de la ATOR Banatul de Munte, în Reșița, se află Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin, Protopopiatul Ortodox Român Reșița și Centrul de Tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Moniom. De asemenea, campania beneficiază de sprijinul Soho Social House, din Reșița, care oferă vouchere de consumație în valoare de 50 lei pentru fiecare grup de 3 donatori de sânge.

Totodată, în cadrul campaniei, donatorii de sânge au posibilitatea să doneze și bonurile de alimente pe care le primesc, conform legii, urmând ca acestea să fie folosite în tot în scop caritabil, pentru cumpărarea de alimente de bază beneficiarilor următoarei campanii umanitare, organizată de ATOR Banatul de Munte, și anume „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, din perioada noiembrie-decembrie 2022. 

Important de menționat este faptul că cei care vor răspunde prezent inițiativei și invitației de a se alătura acestei campanii au posibilitatea de a se bucura de mai multe beneficii, pe lângă cele amintite mai sus: 

  • sprijină schimbarea unei mentalități prin normalizarea actului nobil de donare de sânge;
  • se va elibera câte o adeverință medicală, din partea Centrului de Transfuzie Sanguină, pentru fiecare donator, prin care persoana este scutită (prin lege), în ziua respectivă, de la muncă, școală / facultate;
  • în urma donării, se vor efectua și analize de sânge, gratuit, care pot fi ridicate la scurt timp după donare.

În sensul celor de mai sus, încurajăm cât mai multe persoane să se alăture campaniei noastre – joi, 29 și vineri, 30 septembrie, între orele 8:00 – 12:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița Reșița (Str. I. L. Caragiale, nr. 1-2).

Menționăm, de asemenea, că donarea benevolă de sânge poate contribui la salvarea a trei vieți omenești, iar în centrul de donare se iau toate măsurile necesare de siguranță și igienă, astfel încât riscul infectării cu Covid 19 să fie, practic, inexistent. 

Comentarii

comentarii