Campania ,,Fii Moș Crăciun pentru o zi”! la final 

„Tot ce aţi făcut unuia dintre fraţii mei cei mai mici, mie mi-aţi făcut.”

Campania ,,Fii Moș Crăciun pentru o zi”! la final . «Veniţi, binecuvântaţii Tatălui meu, moşteniţi împărăţia care a fost pregătită pentru voi de la crearea lumii, căci am fost flămând şi mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi mi-aţi dat să beau, am fost străin şi m-aţi primit, gol şi m-aţi îmbrăcat, bolnav şi m-aţi vizitat, am fost în închisoare şi aţi venit la mine». Atunci îi vor răspunde cei drepţi:

«Doamne, când te-am văzut flămând şi te-am hrănit, sau însetat şi ţi-am dat să bei? Când te-am văzut străin şi te-am primit, sau gol şi te-am îmbrăcat? Când te-am văzut bolnav sau în închisoare şi am venit la tine?» Iar regele le va spune: «Adevăr vă spun: tot ce aţi făcut unuia dintre fraţii mei cei mai mici, mie mi-aţi făcut».

 

Cuprinși de bucuria apropiatei sărbători a Nașterii Domnului Isus Cristos, Asociația Generală a Românilor Uniți, Greco – Catolici Reșița, cu sprijinul credincioșilor și a unor firme din oraș a pregătit pachete cu alimente, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte, pampers, rechizite pentru 12 familii defavorizate din Reșița și împrejurimi.
Astfel, împinși de o profundă evlavie față de marea veste a întrupării Mântuitorului şi de dorința de a-L cerceta, cu deosebire în preajma acestei zile, pentru că Steaua, înainte de a se zări pe cer, să se aprindă în inimile lor, am început să batem la porțile celor nevoiași, îmbrățișându-i, oferindu-le darurile noastre, discutând și căutând soluții pentru problemele sociale cu care se confruntă.

Campania ,,Fii Moș Crăciun pentru o zi”! la final . Fiecare familie în parte se confruntă periodic cu riscul excluderii și al marginalizării sociale. Printre familiile sprijinite, dorim să enumerăm pe cea a unei mame care își crește singură cei 6 copii, într-o casă socială din cartierul Doman, formată dintr-o bucătărie, care ține loc şi de cameră și încă o cameră. Mama este suspectă de cancer, iar un copil are probleme locomotorii.

Tot în cartierul Doman, am avut bucuria de a sprijini o familie formată din 9 membri, respectiv mama, tatăl și 7 copii. Familia trăiește într-o casă socială, oferită de Primăria Reșița. Copiii au rezultate foarte bune la învățătură şi sport, dovadă fiind diplomele și medaliile care împodobesc pereții casei.

În cartierul Doman, au mai primit daruri 4 familii cu 4, respectiv 5 copii, care trăiesc în case sociale. În Reșița, au primit daruri 4 familii, dintre care trei cu doi, respectiv 3 copii și o familie fără copii, care trăiește sub balconul unui bloc.

În comuna Târnova, am primit date despre două familii defavorizate cu 9, respectiv 3 copii. Familia cu 9 copii, trăieşte într-o casă sărăcăcioasa cu două camere, iar familia cu 3 copii, într-o casă sărăcăcioasa cu o cameră.

Fiecare familie ne-a impresionat, dar bucuria copiilor la vederea darurilor, nu se poate exprima în cuvinte.

Pe această cale aducem mulţumiri:

Caritas Mitropolitan Blaj pentru jucăriile de pluș
C+C Reșița pentru pachetele cu mezeluri, dăruite fiecărei familii
TMK Reşita pentru pachetele cu dulciuri
Familia Mitroi Ionuţ şi Miana
Familia Berzescu Ghiţă şi Mariana
Familia Mihele Bogdan Andrei şi Daniela
Doamna Iova Dorina
Doamna Geta Lepădat
Familia Voina Ion şi Florina
Prof. Marila Mircea
Madalina Roșu

Bunul Dumnezeu să vă răsplătească, iar Maica Sfântă să vă ocrotească! Sărbători pline de har și un An Nou binecuvântat!

Mihele Bogdan Andrei
Președinte AGRU Reșița
Secretar AGRU Eparhial Lugoj

Comentarii

comentarii