Cand revine frigul? Vremea deosebit de calda mai tine cateva zile

Vremea va fi mai calda in urmatoarele trei zile, cu temperaturi de pana la 13 grade Celsius in unele zone ale tarii, insa, spre sfarsitul anului, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei.

De asemenea, precipitatiile, indeosebi sub forma de lapovita si ninsoare, se vor semnala in ultimele zile din 2017 si in primele din 2018, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 25 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018, publicata luni.

In Banat, pana pe 28 decembrie va fi o vreme deosebit de calda pentru ultima decada a lunii decembrie, cu valori termice medii de 11 – 13 grade Celsius, ziua si 0 – 5 grade, noaptea. Ulterior, procesul de racire a vremii va determina trecerea la un regim termic apropiat de cel normal pe 30 si 31 decembrie, cand media regionala a temperaturii maxime va fi de 3 – 4 grade, iar cea a temperaturii minime, circa -2 grade.

Pe parcursul primelor 2 – 3 zile ale anului 2018 se estimeaza cresteri de 2 – 3 grade ale acestor medii, iar in perioada 4 -7 ianuarie sunt estimate medii ale maximele diurne de 4 – 6 grade Celsius, iar ale minimelor nocturne de -2 si -1 grad Celsius.

Precipitatiile vor fi in general slabe si locale in intervalul 28 – 30 decembrie, initial ploi, apoi lapovite si ninsori, fiind posibila pe arii restranse formarea de polei. In unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicata pentru aparitia precipitatiilor slabe, predominant sub forma de lapovita si ninsoare.

Comentarii

comentarii