Candva si tu vei fi batran si neputincios – Acum, si tu poti ajuta un batran in prag de sarbatori VIDEO

De peste 20 de ani, România se confruntă cu un recul demografic accentuat, fenomen cu multiple implicaţii atât în ceea ce priveşte structura populaţiei, cât şi a securităţii sociale, sistemului de pensii, sistemului de sănătate sau obiceiurilor de consum. „Grija pentru bătrâni şi pentru cei nevoiaşi arată gradul de civilizaţie al unui popor” spunea Patriarhul României, Daniel. Căminul pentru persoane vârstnice din Anina a primit o nouă donație din partea oamenilor cu suflet din Caraș-Severin. Studenţii şi cadrele didactice din cadrul Universităţii Eftimie Murgu, se arată îngrijorate de starea de abandon social şi dezinteresul faţă de bătrâni din societatea de astăzi și au trecut la acţiune. Şi nu este pentru prima dată când aceştia fac astfel de acţiuni.

Sub motoul ”Cândva vom fi bătrâni”, la ideea avocatului Mircea Boboșa din Reşita, atunci când domnia sa a dorit să facă ceva concret pentru bătrâni, a fost demarată această campanie. Liga Studenților UEM Reșița, s-a alăturat acestui imbold. Cei implicați au dat o mână de ajutor pentru bătrânii din Căminul pentru Persoane Vârstnice Anina, în termen popular „Azil”. Şi lucrurile nu se opresc aici. A doua ediție a acestei campanii, va avea loc în luna decembrie – cadourilor, în data 05.12.2018. Când vom fi bătrâni și cărunți… trebuie să ne bucurăm de rodul faptelor noastre bune făcute în tinerețe

Studenţi din cadrul UEM Reșița, dar și cadre didactice şi angajaţi, au donat bani, veselă, articole de îmbrăcăminte, dar și produse de curățenie. Toate acestea au fost încărcate în maşini şi duse personal de studenți la Căminul din Anina.

Căminul pentru persoane vârstnice din Anina se confruntă cu probleme financiare de ani de zile, singurele surse de finanțare fiind contribuțiile beneficiarilor, bugetul local și donații.

Comentarii

comentarii