CÂNEPA – DROG SAU MEDICAMENT?

În vreme ce unor bătrâni trecuţi de 80 de ani, care cultivă din moşi strămoşi pe ţarina lor cea mai veche plantă de cultură a omenirii, li se face dosar penal şi sunt condamnaţi la închisoare, tinerii noştri învaţă despre cânepă că este un drog. Şi trecând peste faptul că cei ce s-ar apleca asupra etimologiei acestui cuvânt ar constata că, de fapt, drog înseamnă medicament, aceloraşi tineri nu le spune nimeni că planta care este declarată drog, şi pentru deţinerea şi cultivarea căreia se face astăzi puşcărie, este cea care odinioară asigura unei gospodării haine, funii, ulei combustibil şi, mai ales, medicamente. Această plantă este o farmacie universală… Practic, nu există boală pe care să n-o vindece. Este singura plantă din lume prin consumul căreia se vindecă absolut toate formele de cancer. Chiar şi gogoriţa ultimilor 30 de ani, cunoscută sub acronimul SIDA, se vindecă cu ajutorul acestei plante.

Dar dacă oamenii s-ar întoarce la utilizarea cânepii, şi mai ales a celei indiene, care este mult mai eficientă decât cea comună, trei sferturi din mizerabila industrie alimentară şi farmaceutică actuală ar trebui să-şi închidă porţile. Aşa că, acum circa 80 de ani s-a interzis oricărui medic de pe planetă să prescrie ca medicament cânepa. A fost declarată ilegală, şi aşa am ajuns acum s-o considerăm obiectul unui trafic ilegal şi să facem puşcărie pentru ea. Vă rog să încercaţi să vă interesaţi pe oriunde puteţi şi să aflaţi dacă există cu adevărat vreun caz al unui om care a murit din cauza din cauza consumului de canabis, sau dacă a existat vreodată un fumător de marijuana care să fi murit de cancer…

Decese anuale în Statele Unite

Tutun – 435.000
Alimentație greșită – 365.000
Alcool – 85.000
Medicamente pe rețetă – 32.000
Accidente de automobil- 26.347
Omucideri – 20.308
Aspirină – 7.600
Arahide – 100
Marijuana – 0

E adevărat că, dacă faci exces fumând canabis, ajungi să te comporţi cam ciudat, să nu mai fii stăpân pe tine, eşti euforic şi ai tot felul de iluzii, dar cânepa indiană – canabisul sau marihuana cum mai e numită – n-a omorât pe nimeni încă. De ce? Pentru că cel mai puternic ingredient al său, responsabil pentru acest efect, delta-9 tetrahydrocannabinol, are aceeaşi formulă chimică cu cea a unui hormon natural, secretat de organismul nostru, și care este responsabil de buna funcţionare a organismului şi de menţinerea vigorii lui, dar care este secretat în cantitate din ce în ce mai mică pe măsură ce îmbătrânim.

Şi în afară de acest tetrahidrocanabinol, nici celelalte 400 de substanţe chimic active din cânepă nu intră în vreun fel în conflict cu organismul. De altfel, un alt motiv important pentru care este interzisă de către cei care conduc destinele omenirii este faptul că folosirea acestei plante, indiferent că e fumată sau mâncată sub formă de salată, asigură o sănătate de fier şi o reîntinerire permanentă. Aţi vizionat vreodată un film chinezesc sau indian, în care ați văzut un bătrân venerabil, trecut de mult de suta de ani, care stătea tot timpul cu pipa-n gură, fumând cânepă indiană? Aceste secvenţe sunt acum cenzurate, dar când eram eu mic, am avut ocazia să văd asemenea imagini.

Dacă aveţi șansa, întrebaţi-i pe indienii sau chinezii care mai au legături cu mediul sătesc din patriile lor, acolo unde tradiţiile s-au păstrat, care sunt plantele cele mai importante în regimul alimentar şi farmaceutic al bătrânilor care autrecut de 100-120 de ani. S-ar putea să aflaţi cu stupefacție că fumează canabis (sau marijuana, e acelaşi lucru). În acelaşi timp, anual, pe planetă mor câteva zeci de milioane de oameni de cancer datorat fumatului de tutun, şi de două ori mai mulţi din cauza alcoolismului. Ca să înţelegeţi cât este tutunul de periculos, faceţi următoarea experienţă: Introduceţi într-un borcan cu apă caldă conţinutul unui pachet de ţigări tari, fără filtru , sau mai multe frunze de tutun tocate mărunt. Lăsaţi-le la macerat două trei zile, după care filtraţi conţinutul, storcând bine frunzele în zeamă şi apoi zeama obţinută încălziţi-o uşor la bain-marie, pentru a se evapora apa, până ce pe fundul borcanului rămâne o pastă densă maronie, asemănătoare nesului frecat cu un pic de apă. Ce aţi obţinut este nicotină pură. Dacă veţi da unui câine de dimensiuni mari 5-10 miligrame din această pastă, în următoarele 2-3 ore va muri. Omul moare dintr-o doză mult mai mică. Şi cu toate astea, nimeni nu declară tutunul drog ilegal. Vă las să vă gândiţi la acest aspect.

Sursa: Cătălin Dan Cârnaru, „Generatoare” fără mişcare – principii şi utilizare, p. 10

CANABIS

Stopează evoluția cancerului
Împiedică distrugerea neuronilor
Antispasmodică, relaxează mușchii
Previne migrenele
Tratează glaucomul
Vindecă epilepsia
Previne Alzheimer
Tratează sindromul premenstrual
Antipsihotic
Face plastic biodegradabil
Face hârtie
Face combustibili, solvenți, lubrifianți
Face textile industriale și casnice
Face materiale de construcții
Stopează dependența de petrol gaze, cărbune
Poate fi cultivată oriunde

Vă mai mirați de ce este ilegală?

Citeste tot articolul original si urmareste reportajul video AICI: http://frumoasaverde.blogspot.ro/2016/05/canepa-drog-sau-medicament-video-ro.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+FrumoasaVerde+(Frumoasa+verde)

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „CÂNEPA – DROG SAU MEDICAMENT?

  • 5 mai 2016 la 14:21
    Permalink

    usor usor ne trezim si noi 🙂 

  • 5 mai 2016 la 11:01
    Permalink

    In sfarsit un articol adevarat despre puterea de vindecare a acestei plante.Uleiul facut corespunzator din planta este ‘elixirul vietii’.Foarte frumos articol!

Comentariile sunt închise.