Video – Canicula la Reșița

Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut victime în rândul cărăşenilor. Bătrânii au fost cei mai afectaţi şi mulţi dintre cei care suferă de boli cronice au avut nevoie de îngrijiri de urgenţă. 13 judeţe din jumătatea de vest a ţării sunt în continuare sub cod galben de caniculă.

În Banat, Crişana, local în Oltenia, Maramureş şi vestul Transilvaniei, în cursul după-amiezelor a fost caniculă. Temperaturile au urcat în weekend până la 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală a depăşit pragul critic de 80.

Cărăşenii au suportat cu greu temperaturile caniculare, drept dovadă că zeci de cetăţeni au sunat la ambulanţă pentru a solicita ajutor de urgenţă. Pentru că în această perioadă sse desfăşoară şi examenul de bacalaureat, a fost mobilizat întreg persoanlul medical pentru a face faţă solicitărilor şi a asigura permanenţa.

Codul galben de caniculă se menţine până mâine pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Hunedoara, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş, dar este posibil ca acesta să fie transformat în portocaliu pentru județele din partea de vest a țării.

Comentarii

comentarii