Căpuşele, pericolul nevăzut din parcuri
An de an, odată cu încălzirea vremii, reapar căpuşele în număr mare din parcuri! Odata cu venirea caldurii incep plimbarile prin parcuri, iesirile la iarba verde…. Asa cum mult s-a mediatizat in ultimii ani, una dintre problemele care apar in aceasta perioada este muscatura de capusa cu toate consecintele care pot sa apara.
Copiii sunt predispusi in perioada primavara-vara-toamna la muscaturile de capusa, deoarece prefera sa se joace in iarba (in parcuri, in jurul blocului, etc); in plus, in aceasta perioada sunt frecvente iesirile in familie la iarba verde. Iata de ce este bine ca parinti sa stiti cum sa-i protejati pe micuti impotriva acestor paraziti si ce sa faceti (si mai ales ce sa NU faceti) in cazul in care copilul a fost muscat de o capusa.
Capusele poate fi foarte periculoase atat pentru copii cat si pentru adulti nu atat prin muscatura in sine, ci prin bolile pe care le pot transmite in cazul in care sunt infectate. Dintre aceste boli m-as opri la discutia despre boala Lyme, cunoscuta si sub numele de borrelioza, aceasta putand avea urmari severe asupra starii de sanatate, simptomele putand sa apara si la 10-20 de ani dupa infectie. Boala Lyme este cunoscuta si ca “boala cu 1000 de fete” datorita multiplelor posibile manifestari pe care le poate avea, multe dintre ele nefiind specific pentru aceasta boala, motiv pentru care este dificil de diagnosticat, de multe ori tratamentul instituindu-se dupa multe luni de la debutul bolii.
Nu toate capusele dau boala Lyme, ci doar cele infectate la randul lor cu parazitul care cauzeaza aceasta boala. Citeste tu mai departe aici: http://informatii-pretioase.ro/in-ce-pericol-suntem-daca-ne-musca-o-capusa/
Pentru a indeparta capusele de pe un animal de companie, citeste aici: https://www.romaniatv.net/cum-indepartam-in-siguranta-capusele-de-pe-piele-nu-le-zdrobiti-cu-degetele_355447.html