CAR-ul pensionarilor reșițeni mai de încredere ca băncile – VIDEO

CAR-ul pensionarilor reșițeni mai de încredere ca băncile. Mulți pensionari din Reșița solicită împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru a-și acoperii cheltuielile cotidiene sau ocazionale. Cozile de la ghişee sunt mai mari în prag de sărbători. Cu toate acestea, numărul împrumuturilor la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a scăzut anul acesta față de anii anteriori. În ultimele 6 luni, s-au acordat împrumuturi mai puţine ca anul trecut.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor este și în prezent singurul sprijin al oamenilor aflați în impas, aceștia împrumutându-se pentru cheltuieli precum plata altor rate, întreținerea, medicamente și chiar amenajarea locuinței. Cu o dobândă de doar 8% oamenii reușesc să își facă traiul mai ușor.
De multe ori, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reșița reprezintă singura cale de a face rost de bani în momentele cele mai grele: deces, îmbolnăvire, datorii la întreținere sau alte cheltuieli neprevăzute. Restul instituțiilor bancare nu-i bagă în seamă pe pensionari din cauza vârstei. De aceea, bătrânii reșițeni care sunt membri în această asociație, au maximă încredere în CAR-ul lor.

CAR-ul pensionarilor reșițeni mai de încredere ca băncile. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reșița are în acest moment aproape 3200 de membri, care plătesc lunar o cotizație de 1 la sută din venit. Pe baza acestei cotizații, bătrânii au anumite facilități.


Însă, cel mai important, pensionarii se pot împrumuta pentru a-și plăti diverse cheltuieli neprevăzute, care altfel ar fi imposibil de acoperit.
De cele mai multe ori persoanele vârstnice apelează la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru medicamente, intervenții chirurgicale, pentru încălzire pe timp de iarnă sau pentru mici reparații la locuință. Împrumuturile variază în medie între o mie și 25 mii de lei, dar, în funcție de vechimea în asociație, și de veniturile solicitantului, pot depăși această sumă.

În acest an, aproape toate împrumuturile vor fi folosite pentru amenajarea locuinţelor sau pentru aprovizionarea de iarnă. Despre vacanțe sau petrecerea revelionului într-o staţiune, nici nu mai poate fi vorba. Vremea și vremurile s-au schimbat și oamenii nu vor să fie datori. Împrumuturile se fac doar după o lungă chibzuială.

CAR-ul pensionarilor reșițeni mai de încredere ca băncile. Dacă la CARP este multă lume, le celelalte CAR-uri din oraș, nu prea sunt solicitanți. Oamenii se tem să mai facă împrumuturi din cauza pandemiei.

Comentarii

comentarii