Caragiale pus în scenă la Biblioteca Municipală din Reșița

În cadrul parteneriatului pe care Centrul de Zi ”Maria” îl are cu Biblioteca Municipală din Reșița, cele două instituții au desfășurat o manifestare în cadrul căreia a fost marcată dramaturgia lui Caragiale prin punerea în scenă a două piese din opera dramaturgului.

Acținea s-a numit ”Lumea lui Caragiale”, iar actorii au fost copii de la Centrul de Zi ”Maria” alături de care au venit și copii de la Centrul de Zi ”ABC”. Aceștia au interpretat două scenete ale lui Caragiale: ”Dl. Goe” și ”Vizita” și au arătat calități actoricești încă de la prima reprezentare.
Copii au fost foarte interesați de teatru și nu sunt la prima reprezentare a acestor piese. Ei își doresc să joace și alte scenete pe viitor. Costumele în care copii au interpretat piesele de teatru sunt creații proprii ale celor două centre.

”Vrem doar să marcăm ceea ce a reprezentat dramaturgul Caragiale în viața culturală și nu numai, drept dovadă acțiunea are loc în parteneriat cu Centrul de Zi ”Maria” și cu Centrul ”ABC”, în sensul că aceștia au pregătiti câte o scenetă din cele mai cunoscute piese ale lui Ion Luca Caragiale. Ne bucurăm că biblioteca este un spațiu și altfel decât acela de a lectura o carte și se întâmplă și astfel de manifestări culturale”, a precizat Marius Motoșan, șeful Serviciului Biblioteca Municipală Reșița.

Comentarii

comentarii