Caransebes se inscrie in seria conferintelor intreprinzatorilor in turism

caransebesÎn orașul de pe Timiș și Sebeș, a avut loc loc Conferinta intreprinzatorilor in turismul de pensiune din Regiunea Vest, la Caransebes.

Evenimentul a reunit absolventii programului de educatie manageriala din Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, expertii si profesorii programului, pentru a impartasi experienta personala si a acumula noi informatii si competente cu privire la bune practici si instrumente pentru atragerea turistilor romani si straini, ameliorarea calitatii serviciilor oferite, managementul de pensiune, colaborarea cu afaceri conexe si alte elemente pentru dezvoltarea propriilor afaceri.
Cei peste 70 de participanti la conferinta din Regiunea Vest in Caransebes si online pe livestream, au evidentiat, pe langa cunostintele acumulate prin urmarea programului de educatie manageriala din cadrul proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, importanta instrumentului oferit de proiect pentru promovare gratuita prin intermediul portalului in continua dezvoltare www.cazarelapensiune.ro.

Initiate in 2011, activitatile proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” au depasit considerabil obiectivele propuse la debutul acestuia:

– circa 1600 de beneficiari participanti in cadrul a 7 conferinte regionale motivationale de promovare a proiectului in luna iunie 2011;

– 26 Rapoarte de cercetare si brosura “Caracteristicile unei marci in devenire – Turismul de pensiune din Romania” rezultate in urma desfasurarii de interviuri cu peste 700 turisti romani si straini, chestionare cu peste 5000 turisti straini, 5600 turisti romani, interviuri cu 350 manageri de pensiuni, brainstorminguri, focus-groupuri, desk-research.

– consultanta personalizata pentru dezvoltarea afacerilor pentru intreprinzatori si manageri de pensiuni, acordata de catre cei 14 consultanti ai FNTM si ANTREC

– peste 1500 de beneficiari ai Programului e-Learning de educatie antreprenoriala si consultanta pentru intreprinzatori in turism, ce au studiat in cadrul platformei in perioada februarie 2012 – februarie 2013. Programul contine 5 module de curs: IT&C, Management Financiar, Management Turistic, Marketing si Promovare si a fost initiat printr-o pregatire IT si 7 sesiuni de instruire in format traditional, timp de doua zile, in februarie – martie 2012.

– peste 3400 afaceri inregistrate in cadrul portalului de promovare a pensiunilor www.cazarelapensiune.ro, instrument lansat in cadrul proiectului si in continua dezvoltare impreuna cu platforma B2B de interactiune intre pensiuni si furnizori de servicii conexe in domeniul turismului – cele doua elemente staau la baza crearii comunitatii turismului de pensiune din Romania.

– vizita a 24 de afaceri turistice de succes in Spania de catre 100 beneficiari e-Learning, intreprinzatori in turism si manageri de pensiuni, care au participat la Schimbul de Experienta Romano-Spaniol in perioada februarie – martie 2013.

– Catalogul Pensiunilor din Romania cu peste 2000 pensiuni la nivel national, publicat in romana si engleza, in martie 2013.

– 7 Conferinte finale in aprilie 2013 pentru diseminarea rezultatelor proiectului.

In cadrul evenimentului, au fost decernate diplomele de absolvire primei serii de cursanti a Programului de educatie manageriala “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”. Din randul participantilor, s-au evidentiat premiantii cursului de e-Learning din Regiunea Vest: Popa Adina Maria si Popa Dan – viitori intreprinzatori, Muntiu Roxana – Pensiunea Anette din Covaci, Simona Ursu – Pensiunea S Coral din Timisoara, Obrejan Luminita – Vila Castelul Maria din Deva, Delinescu Florin – Pensiunea Ulpia Traiana din Sarmizegetusa, Urzica Sorin – Pensiune President din Baile Herculane, Botca Adrian, Ciobanu Andreea, Negrut Claudia, Radoia Frunzina si Cirtoi Cristian.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/556031_594828090536910_1662963421_n.jpg

In cadrul dezbaterilor, participantii au exprimat in mai multe randuri necesitatea asocierii si importanta acesteia in vederea dezvoltarii propriilor afaceri. Bruno Stefan, consultant cercetare/studii de piata, a pus accentul pe importanta identificarii de solutii private si aplicarea lor in dezvoltarea afacerii, in contrast cu lipsa initiativei private in asteptarea unor solutii salvatoare de la autoritatile publice.
In acest context, factorul asociativ este esential inclusiv in relatiile comunitatii turismului de pensiune cu reprezentantii autoritatilor publice. In acest sens, in cadrul proiectului “Intrepinzatori in turism – Pensiuni in Romania” au fost puse bazele comunitatii “Cazare la Pensiune”, care este in continua dezvoltare si foloseste ca instrument principal portalul www.cazarelapensiune.ro .
Conferinta de la Caransebes este parte integranta a seriei de 7 conferinte de diseminare din cadrul proiectul strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.
Va invitam sa urmariti live pe site-ul proiectului www.intreprinzatorturism.ro urmatoarele conferinte de diseminare care vor continua dupa cum urmeaza:
17 Aprilie – Regiunea Sud-Vest, Drobeta Turnu Severin – ora 10.00
23 Aprilie – Regiunea Sud si Bucuresti-Ilfov, Bucuresti – ora 10.00
Pe parcursul transmisiilor, formatul de livestream va permite prin sectiunea CHAT sa interactionati cu participantii la conferinte si sa adresati intrebari speakerilor.
Programul complet al conferintelor, precum si informatii detaliate despre proiectul “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” pot fi accesate la www.intreprinzatorturism.ro.
Pentru galeria foto, puteti accesa pagina de Facebook ITPR, www.facebook.com/CazareLaPensiune , cat si site-ul proiectului mai sus mentionat.

Comentarii

comentarii