Caransebesanul Gheorhe Borcean, președinte al Colegiului Medicilor din România, după demisia lui Vasile Astărăstoaie

Colegiul Medicilor din România și-a ales, vineri, un nou președinte, după ce timp de aproape opt ani această funcție a fost deținută de Vasile Astărăstoaie, care a demisionat.

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România s-a întrunit și l-a ales în funcția de președinte al CMR, cu un singur vot ”împotrivă”, pe Gheorghe Borcean, care a ocupat până acum postul de vicepreşedinte.

În urma alegerilor, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România are următoarea componență:
Președinte – Dr. Gheorghe Borcean
Vicepreședinte – Prof. Dr. Mircea Cinteză
Vicepreședinte – Dr. Constantin Cârstea
Vicepreședinte – Dr. Călin Bumbuluț
Secretar General – Dr. Viorel Rădulescu

La sfârşitul lunii martie, Vasile Astărăstoae şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al CMR, funcţie pe care o ocupa din 2007, el motivând că a luat decizia ca urmare a sentinţei Judecătoriei Iaşi, ce l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Dr. Gheorghe Borcean s-a nascut pe data de 30 august 1953. A absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in 1978.

In perioada 1978-1981 a fost medic stagier la Spitalul Municipal din Caransebes. In 1984 a urmat secundariatul la Spitalul de Urgenta Floreasca. In 1989 devine medic specialist chirurg la Spitalul Municipal din Caransebes.
Intre 1989 si 2006 a fost directorul Spitalului din Caransebes.
In 1991 devine medic primar.
In 2005 a obtinut a doua specializare in ortopedie si traumatologie. In 2000 obtine doctoratul in medicina la Universitatea de Medicina din Timisoara.
Anul trecut a obtinut si specializarea in medicina legala.
In 1995 a obtinut competenta in management sanitary.
Din 1998 pana ieri, a fost vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania.
foto net digi24.ro

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Caransebesanul Gheorhe Borcean, președinte al Colegiului Medicilor din România, după demisia lui Vasile Astărăstoaie

  1. buna seara Dr borcean 100% dr nr 1 in romania .. cu stima si respect  va multumesc din suflet ca meati  ajutat mama si fratii mei constantin elena constantin claudiu si constantin daniel .   va multumeste si sunt recunoscatori toata viata ce ati facut pentru ei nicio data nu osa va uite si mereu vb de dumneavoastra nu mai de bine si mergem la biserica si ne inichinam pentru dumneavoastra ca aveti asa un suflet bun si se vede ca va dati silinta pentru pacienti dumneavoastra.. oameni buni credetima ca acest om este mana lu dumnezeu si tot cea ce face  el face cu suflet el mea ajutat familia daca nu era el se intampla o nenorocire dar dumnezeu nea ajutat si nea acrotit si nea pus in cale pe dr borcean  .. dumnezeu sal tina sanatos pe el si pe familia lui sa i dea nu mai fericire si bucurie  ca a ajutat mii de oameni si ia facut bine .. nu am cuvinte cum sa va multumesc .. va promit ca intro zi osa va aduc cadou pentru dumnevoastea si pentru familia  dv.. macar atat sa facem pentru dumneavoastra ….. inca o data mulumesc din suflet sarbatori fericite

Comments are closed.