Utilitare

Caraş-Severin este pe locul al doilea pe ţară la proiecte depuse pe PNDL

Vești bune de la Guvern, aduse de președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă. Acesta a declarat la Resita că județul nostru se află pe locul al doilea pe ţară, în prezent, în ceea ce priveşte numărul proiectelor depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală gestionat de Ministerul Dezvoltării. „În momentul de faţă, judeţul Caraş-Severin este pe locul al doilea pe ţară la proiecte depuse şi să spun, aşa, într-un fel acceptate, pe PNDL. Acceptate înseamnă că ar fi trecut de o primă fază în care s-au verificat dacă sunt complete, acum depinzând foarte mult de edilii locali care trebuie să dovedească aceeaşi sârguinţă şi aceeaşi tenacitate în susţinerea lor, în faţa celor care conduc Ministerul Dezvoltării.

Proiectele în valoare de 850 de milioane de lei depuse de Caraș-Severin pe PNDL ar putea fi gura de oxigen pe care o așteaptă de mult timp județul Caraș-Severin, spune liderul PSD, Ion Mocioalcă.
Caraș-Severinul este pe locul doi la proiecte depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și, după cum declara liderul PSD, Ion Mocioalcă, ”într-un fel acceptate”, ceea ce însemană că ar fi trecut de prima fază de verificare. Trecerea de etapa următoare stă însă în abilitatea primarilor privind susținerea acestor proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, cel care finațează acest program.

”Vă spun că în momentul de față județul Caraș-Severin este pe locul doi pe țară la proiecte depuse și într-un fel acceptate pe PNDL, acceptate înseamnă că ar fi trecut de o primă fază în care s-au verificat dacă ele sunt complete, depinzând acum foarte mult de edili locali care trebuie să dovedească aceeași sârguință și aceeași tenacitate în susținerea lor în fața celor care conduc Ministerul Dezvoltării. Cred că cele 850 de milioane de roni, aproape 200 de milioane de euro, ar putea să fie gura de oxigen pe care o așteaptă de mult timp județul Caraș-Severin”, a spus Ion Mocioalcă prezent ieri la Reșița.

Folosindu-se de această situație, liderul PSD a venit și cu replică la atacurile liberalilor Vela și Borcean care ar fi spus că partidul pe care îl conduce s-ar fi opus dezvoltării județului.

”Nu pot să nu fac referire și la aceia care au spus că PSD, ca un partid urmaș al Partidului Comunist se opune dezvoltării acestui județ. Culmea, vorbesc cei care nu au făcut nimic pentru acest județ. Îmi pare rău pentru ei!”, a încheiat Mocioalcă declarația sa către presă.

Comentarii

comentarii