Caras Severinul prezent la Congresul european al minorităţilor din Austria

Germanii din Caraş-Severin îşi vor prezenta obiectivele la un Congres european al minorităţilor în Austria.
La începutul lunii octombrie, o delegaţie a Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin se va deplasa în capitala Landului Carintia în Austria unde vor participa la cea de-a XXV-a ediţie a „Congresului european al minorităţilor naţionale”. Acest congres se desfăşoară anual în Landul din sudul Austriei.
„Este vorba despre un Congres cu caracter internaţional la care participă reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din toate ţările Uniunii Europene şi nu numai, precum şi ţările importante din organizaţiile care reprezintă minorităţile naţionale respective”, a precizat Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin.
Din România va merge o delegaţie din Sibiu şi din Reşiţa.
Tematica Congresului de anul acesta se desfăşoară sub titlul „Cu educaţie şi cultură, modelarea viitorului”. În cadrul Congresului reprezentanţii diferitelor minorităţi vor reprezenta obiectivele acestor minorităţi şi situaţia lor în ţările unde convieţuiesc.
Delegaţia din România va prezenta legislaţia în vigoare cu privire la minorităţile naţionale de la noi din ţară.
Este vorba despre reprezentarea lor în Parlamentul României dar şi facilităţile oferite cu privire la păstrarea identităţii şi culturii lor în România.

Comentarii

comentarii