Monden

Cărășenii îmbrăcaţi în ie sau ,,chimeasă”, s-au prins în brâu in centrul civic VIDEO

Peste două sute de cărășeni îmbrăcaţi în ii sau cămăşi populare, s-au prins în brâu, un dans popular specific Banatului, pentru a cinsti două dintre reperele identităţii noastre naţionale şi regionale: ia românească şi brâul bănăţean. Acţiunea s-a desfăşurat în Piaţa 1 Decembrie 1918 din Centrul Civic al Resitei.

Cu mic cu mare, pricepuţi sau nu într-ale jocului popular, profesionişti sau amatori, peste două sute de cărășeni – majoritatea membri ai unor ansamble folclorice de prin județ, au simţit româneşte şi au dansat ca în Banat: brâul, un dans cu o tehnică aparate. O parte dintre participanți au fost de etnie germană, alții de etnie sârbă, dar cu toții sunt bănățeni.

La eveniment au fost reprezentate şi mai multe zone folclorice ale Banatului de Munte, Valea Bârzavei, Țara Almăjului, Valea Carașului sau Clisura Dunării.

Manifestarea prin care sunt promovate ia românească şi brâul bănăţean a ajuns anul acesta, la cea de-a 7-a ediție. Anul trecut, la manifestarea cu numarul 6, au participat peste 1000 de banateni din tot judetul.

Comentarii

comentarii