Carașul ajută locuitorii din Ucraina prin fapte și oameni buni EXCLUSIV VIDEO

Aproximativ 20 de tone alimente și produse de strictă necesitate au plecat din Reșița spre localitatea Herța din Ucraina la sfârșitul săptămânii trecute. . Produsele au fost donate în cadrul campaniei „Carașul Ajută!” – campanie coordonată de Asociația Umanitară ,,Cultură și fapte bune”. de către societăți comerciale, instituții, organizații și persoane fizice.Campania umanitară „Carașul ajută!” a fost inițiată de Liliana Gherle și Mircea Boboșa de la Asociația „Cultură și fapte bune”.

Timp de câteva zile, în curtea S.C. Pangram și în spațiile de depozitare au fost colectate și ambalate, cu ajutorul voluntarilor și al angajaților de la Pangram, câteva tone de făină, ulei, sare, cartofi, zahăr, mălai, conserve, paste făinoase, dar și produse de igienă.

Voluntarii au încărcat un tir pus la dispoziție de S.C. Dunca expediții. Alte bunuri au fost încărcate în mai multe autoturisme și cu toții au plecat în caravana spre Herța. Din caravană au făcut parte alături de Lili Gherle și Mircea Boboșa mai mulți voluntari: Iulian Georgevici, Lotorosanu Lucian, David Felician, Sara Prelipcean, Flori Nica, Vali Barbazan, Adascalitei Vasile, Dumbrava Ion,  doi voluntari din Recaș și operatorul Mircea Popovici de la www.infocs.ro.    

Mircea a realizat un reportaj cu sosirea caravanei în Ucraina și predarea bunurilor către administrația din Herța.

Produsele vor ajunge la familiile care s-au refugiat din calea războiului în orașul Herța, la locuitorii – mulți dintre ei de etnie română care trăiesc în localitățile din apropierea graniței cu România. Este o zonă cu populaţie majoritară – peste 98% de etnie română.

Comentarii

comentarii