Caravană de diagnostic și tratament precoce al tuberculozei in mod gratuit în Caraș Severin VIDEO

Locuitorii din 12 comune cărășene pot beneficia de servicii medicale gratuite pentru depistarea tuberculozei,  în cadrul caravenei mobile a proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce. diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, incluziv al tuberculozei latente”. Caravana se desfășoara până la finele lunii martie.

Sala de ședințe a Coniliului Județean Carș-Severin a găzduit prezentarea proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce. diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, incluziv al tuberculozei latente” prin care cetățenii din 12 comune cărășene pot beneficia de screening gratuit pentru depistarea tuberculozei. Cabinetul medical mobil va fi amplasat în zona primăriilor, iar serviciile medicale sunt asigurate de personal medical specializat. 

Rusca Montană, Băuțar, Glimboca, Zorlențu Mare, Măureni, Slatina-Timiș, Armeniș, Domașnea, Lăpușnicu Mare, Sichevița, Coronini și Socol sunt comunele vizitate de caravana de depistare activă a tuberculozei.  Conform datelor statistice, incidența tuberculozei în Caraș-Severin este de aproximativ 38 de cazuri la suta de mii de locuitori, valoarea fiind înregistrată în 2021 de Programul Național de Prevenire și Control al Tuberculozei.

Proiectul este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar valoarea totală a finanțării nerambursabile este de peste 14 milioane de euro.

Comentarii

comentarii