AdministratieToate Stirile

Caravana de informare Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin

Până în data de 25 septembrie 2014, la noi în județ, se va derula caravana de informare a campaniei de comunicare „004 Mediu. Misiune în spațiul verde”, în cadrul proiectului POS Mediu „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”, implementat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
Caravana va străbate 26 de localităţi ale judeţului: Băile Herculane, Caransebeş, Buchin, Bucoşniţa, Slatina Timiş, Armeniş, Teregova, Oţelul Roşu,Glimboca, Marga, Băuţar, Reşiţa, Lupac, Caraşova, Bocşa, Ocna de Fier, Anina, Oraviţa, Ciclova Română, Bozovici, Lăpuşnicu Mare, Dalboşeţ, Moldova Nouă, Pojejena, Mehadia și Iablaniţa. Acţiunea de conştientizare are ca scop pregătirea populaţiei pentru activităţile specifice care urmează să aibă loc în cadrul proiectului şi informarea publicului cu privire la noul sistem de gestionare a deşeurilor în judeţ.
În fiecare localitate, echipa caravanei va explica populaţiei noile reguli de depozitare a deşeurilor, va împărţi materiale de informare şi promoţionale şi va organiza concursuri adresate publicului participant. Atât pe site-ul proiectului www.004mediu.cjcs.ro, în secţiunea Comunicare, cât şi pe pagina facebook a proiectului, www.facebook.com/004mediu, pe toată perioada caravanei vor fi postate detalii legate de acţiunile derulate şi fotografii de la toate evenimentele.
Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este derulat pe o perioadă de 44 de luni, până la 31 octombrie 2015. Acest amplu demers prevede construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac. De asemenea, vor fi constuite alte trei staţii de transfer la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. Sunt prevăzute şi construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi a staţiilor de transfer și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.
Implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin, proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”. Proiectul are o valoare totală de 186.398.069 lei (fără TVA).

Comentarii

comentarii