Caravana SMURD soseşte în județul nostru

În perioada 15-16 septembrie 2018, caravana SMURD „Fii pregătit!” va poposi în județul nostru. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin îi învită pe toţi cetăţenii să participe la prezentările şi demonstraţiile care se vor desfăşura cu acest prilej:

– în data de 15 septembrie 2018, în Reșița, în Parcul Tricolorului, în intervalul orar 10.00-18.00;
– în data de 16 septembrie 2018, în Oravița, pe platoul din fața gării, în intervalul orar 10.00-18.00.

Caravana este constituită dintr-un centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii etc. şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. Participanţii vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar cursul va conţine și o parte practică interactivă, în care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către paramedici SMURD, precum şi demonstraţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Fiecare cetățean trebuie să fie conștient că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face față dezastrelor care pot apărea oricând: cutremure, inundații, incendii. În felul acesta se poate proteja pe sine, familia sa, dar și comunitatea de pericole. Șansele de supravieţuire cresc considerabil dacă suntem pregătiţi.

Compartimentul Informare și Relații Publice
Purtător de cuvânt plt.maj. Tocmelea Magdalena

Comments

comments

Powered by Facebook Comments