Cardul de sănătate nu mai este obligatoriu de la 1 august

Deşi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţase în luna mai că din 1 august cardul de sănătate va deveni obligatoriu fără nicio excepţie, preşedintele instituţiei Vasile Ciurchea spune că termenul a fost amânat.

Amânarea, spune șeful CNAS, a venit din cauza concediilor din timpul verii pentru că oamenii au ales să plece în vacanță în loc să vină să își ridice cardurile.

Ne-am gândit că fiind lună de concedii, probabil că din acest motiv cetăţenii care încă nu au intrat în posesia cardului nu şi-au găsit timpul să vină la casă să îşi ridice cardul. Mai au foarte puţin timp pentru că va veni foarte repede data când va fi folosit doar cardul pentru cei care au intrat in posesia cardului, iar pentru cei care nu a fost emis cardul, primesc servicii medicale şi cardul va fi emis automat, fără să facă cetăţeanul ceva. Nu vreau să dau o dată fixă exactă, dar cu certitudine luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului. – a declarat preşedintele CNAS la Digi24.

Potrivit lui Vasile Ciurchea, în luna iunie aproximativ opt milioane de servicii medicale au fost acordate doar pe baza cardului de sănătate.

În luna iunie am ajuns la peste 8 milioane de servicii acordate cu card, ceea ce înseamnă că în două luni sistemul a funcţionat – e adevărat că nu 100% din timp, au existat şi momente când a răspuns mai greu. – a declarat președintele CNAS

Cardul naţional de sănătate trebuia să fie, din 1 mai, unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, însă utilizarea sa a generat o serie de probleme: sute de mii de români încă nu intraseră în posesia lor, iar medicii s-au plâns în nenumărate rânduri că sistemul se blochează extrem de des.

Cardurile de sănătate au început să fie distribuite din luna septembrie a anului trecut iar din februarie 2015 au fost folosite în paralel cu adeverințele de asigurat eliberate de casele de sănătate.

Cardul de sănătate contine datele de identificare ale asiguratului – prenumele, numele, data nașterii și codul unic de identificare – la care se adaugă numarul de identificare al cardului și termenul de valabilitate al acestuia. În plus, la cerere, medicul de familie poate inscripționa și date medicale.

Preluare: http://www.reteauadestiri.ro/cardul-de-sanatate-nu-mai-este-obligatoriu-de-la-1-august-ce-anunta-oficialii-cnas/

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Cardul de sănătate nu mai este obligatoriu de la 1 august

 • 5 august 2015 la 3:11
  Permalink

  fiecare face ce-l duce capul
  editor

 • 2 august 2015 la 13:36
  Permalink

  Conform TITLULUI, titrat, eu şi întreaga familie am ARUNCAT cardurile de sănătate la GUNOI!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.